Hun studerer produktutvikling og produksjon ved NTNU, og begynner fjerdeåret denne høsten. Studenten fra Batnfjordsøra og Maria Brudeseth Dyrseth fra Molde er to av rundt 50 studenter som har laget og designet en elektrisk racerbil. De er nå klare for «Formula Student Germany»

– Vi tok med oss racerbilen til Tyskland på mandag og skal være her en uke og konkurrere. Jeg er med på å lage aero-vingepakken til bilen. Den har blitt til gjennom 3D-modellering, forklarer Flatsetø.

Hun er med i Revolve NTNU som er en uavhengig studentorganisasjon ved NTNU. Medlemmene kommer fra ulike studieprogram og hvert år designer de en elektrisk racerbilen fra bunnen av.

Midt i blinken

– Det er frivillig, men vi får studiepoeng også lærer vi mye av hverandre. Noen produserer software, mens andre jobber med maskin.

Flatsetø har spesialisert seg i Energi-, prosess- og strømningsteknikk og arbeidet med racerbilen var midt i blinken for henne.

– Nå har vi jobbet med dette i åtte måneder. Designet ble til det første halvåret, og vi støpte alt i Trondheim, men selve karosseriet ble til i Kongsberg, forklarer hun.

Årets bil heter «Eld». Bilen «Eld» veger 175 kilo og har 135 hestekrefter fordelt på fire motorer. Den har en toppfart på 112 kilometer i timen.

Med denne skal gjengen i Revolve NTNU delta i flere, ulike konkurranser sammen med konkurrenter fra mange nasjoner i Tyskland denne uka.

– Fra fredag kommer det til å bli mange ulike konkurransen som bedømmer kjøretøyet på ulike måter. Blant annet er det en «kost-konkurransene» som regner ut hvor mye de ulike bilene skal koste, og en annen designerkonkurranse. Der vurderer de hvordan løsningen på kjøretøyet er. Her må vi også forsvare bilen vår, sier NTNU-studenten.

Blir snart førerløs

I tillegg skal laget også gjennom en bedriftspresentasjon som skal vise hvordan ideen fungerer på markedet. Fram mot fredag må laget gjennom ulike tester og godkjenninger for å få delta videre. Flatsetø har troen på at dette skal gå bra.

– Den bilen vi har nå skal også bli førerløs i løpet av neste år. For det er jo framtida, men jeg skal dessverre ikke bli med på det siden jeg slutter i høst, men det siste året har vært utrolig gøy.

Vil heim og jobbe

På tross av at hun har det gøy med konkurransen i Tyskland har hun foreløpig ingen utenlandsplaner etter endt studie i Trondheim.

– Jeg har veldig lyst til å komme tilbake til Molde når jeg er ferdig. Kanskje jobbe på Brunvoll eller Norconsult. Jeg håper det kan komme noen nye, spennende prosjekt i området når jeg er ferdig i Trondheim.