Et tverrpolitisk krav

Klarert helt til topps

– Under pressebrifingen på Hjelset tirsdag sa direktør Remme at planleggingen av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal er i rute, og statsministeren viste til at en utredning om barneavdelingen er i gang. Hva er din kommentar til det?

– Helseforetaket må ta inn over seg at samtlige politikere leverer en bestilling på at nysjukehuset skal inneholde barneavdeling. Jeg har klarert dette helt til topps i mitt eget parti, Kristelig Folkeparti, og nå må Espen Remme levere i henhold til den politiske bestillingen.

FORLANGER AVKLARING – Nå må direktørene Espen Remme og Stig A. Slørdahl skjære gjennom og bekrefte tidlig i 2018 at det blir barneavdeling på Hjelset, sier KrFs Steinar Reiten. Foto: RICHARD NERGAARD

Lånesøknaden er en politisk sak

– Er innholdet i Sjukehuset Nordmøre og Romsdal opp til helseforetaket å bestemme?

– Jeg vil understreke at vi ikke er ute etter å skape usikkerhet rundt sjukehuset. Vi i KrF skal gjøre det vi kan for at pengene skal komme på plass og oppstarten kan skje i 2018. Men vi kan ikke la byråkratene på egen hånd avgjøre om dette sjukehuset skal ha barneavdeling eller ikke. Så snart Stortinget har behandlet lånesøknaden, forventer vi en avklaring som tydeliggjør at barneavdelingen er med i den videre planleggingen av fellessjukehuset på Hjelset, sier Steinar Reiten.

– Hva vil du at administrasjonen og styrene i helseforetakene skal gjøre?

Venter avklaring tidlig i 2018

– Hvor raskt forventer du avklaringen om barneavdelingen?

– Avklaringen må komme så raskt som mulig etter at Stortinget har behandlet søknaden, det vil si første halvdel av 2018.

– Kan KrF komme til å stemme imot sjukehusbevilgningen?

– Nå må direktørene Espen Remme og Stig A. Slørdahl skjære gjennom og bekrefte tidlig i 2018 at det blir barneavdeling på Hjelset, sier KrFs Steinar Reiten. Foto: RICHARD NERGAARD