– I år kommer vi til å fortsette slik som i fjor. Der elevene fra fjerde til sjuende trinn skal ha undervisning i brakkebygget. Det er en trang tilværelse. Både for lærere og elever.

Vi tåler det når vi vet det kommer et nytt, bedre bygg, sier Kjell Petter Stene, rektor ved Sellanrå skole.

Byggeprosjektet var planlagt til å ta to år og etter planen skal nye Sellanrå skole stå klar til neste års skolestart. Akkurat i rute.

– Bygget blir trolig ferdig neste vår, men vi kommer nok ikke til å ta det i bruk før i august. I høst begynner jobben med blant annet innredningen. Allerede nå er skallet på bygget nesten ferdig, forteller rektoren.

Skolebygget kommer til å ha to etasjer. Bygget som vender mot Moldelivegen er tidligere renovert. Denne delen skal bindes sammen med nybygget slik at de går inn i hverandre. Den delen som i dag er småskolen (nærmest Romsdalsmuseet), skal rives når det ikke lenger er bruk for den (neste sommer).

Bedre inne og ute

– Første til fjerde klasse skal være i første etasje, mens fjerde til sjuende blir i etasjen over. Alle trinn kommer også til å ha hver sin garderobe, sier Stene.

Målet er at denne ordningen skal gi et bedre inneklima siden elevene bare bruker innetøy i selve skolebygget. Rektoren forteller at de også kommer til å ha grønne soner på skolen.

– Før var Sellanrå delt inn i små- og storskole, men nå skal alle barna i samme bygg. Dette vil frigjøre mye plass ute og gi flere leikemuligheter. Vi tror også at det vil skape et godt miljø på tvers av ulike aldre og trinn. Fadderordningen kommer vi også til å fortsette å ha. Vi opplever at den gir et nærmere forhold og bedre start for førsteklassingene.

Stene tror også samholdet mellom de ulike trinnene blir bedre når de går i samme bygg. På den frigjorte plassen kommer det en håndballbinge, fotballbinge og to leikeplass-områder, men det er ikke bare selve bygningene som bli nye.

Digital læring

– I fjor startet vi med en heldigitalisering av skolen som så langt har gått veldig bra. Vi blir en moderne skole og satser på at alle elever på alle trinn skal ha iPader om ett år, sier Stene.

Ved skolestart i år trapper de opp digitaleringen av skolen, Alle elever i første til fjerde klasse skal ha iPader, men i undervisningen har det allerede vært i bruk siden i fjor.

– Brakkene er også utstyrt med elektronisk tavle, men vi ser veldig fram til å ta i bruk de digitale hjelpemidlene i det nye skolebygget med bedre plass, sier Stene.

Her skal klasserommene være, men inndelingen av rommene mangler enda. Foto: Ewa morsund