Prosjektet har vært gjennomført i vinterferien både i Oslo og Bergen og nå blir det sommerseminar og «SommerPULSE» for aller første gang - i Molde.

Musikk, dans, sang og show-design

Silvelin Havnevik, nasjonal rådgiver i Norges Musikkorpsforbund, forteller at alle kan melde seg på det fem dager lange seminaret – også de som ikke går i korps.

– I Oslo hadde vi over 90 deltakere. Det er kun huset som setter begrensninger. I Molde vil vi ha base på den gamle kulturskolen, sier Havnevik.

Hun forteller at uka vil munne ut i en konsert fredag 18. august i salen på den nye kulturskolen.

– Barn som har instrumenter tar med disse. Alle vil få synge og lære danserutiner, og enkle showdesignprinsipper. De som ikke har instrument, vil få opplæring på slagverk, forteller Havnevik. Målgruppa er barn i skolealder.

– Vi ser at vi treffer særlig barn i alderen 10-14 år, men både yngre og eldre er velkomne, sier rådgiveren.

– Korps er så mye!

I bunnen ligger sørafrikansk korpsmusikk, og prosjektet baserer seg på forbundets inkluderingsprosjekt PULSE.

Fem av instruktørene er sørafrikanere. Kanskje husker du dem fra Jazzlogen i år, der fire av dem deltok.

– I tillegg er to av våre egne ungdommer, Erlend Lindvåg Solemdal fra Molde og Mathea Eiken Faksen fra Tomrefjord, med som praktikanter, sier Havnevik.

Hun forteller at seminaret er helt gratis, og at det vil bli servert frokostsnack og varm lunsj daglig til deltakerne. Oppstart er mandag 14. august kl. 09.00, med avslutning hver dag kl. 15.00.

– Hvorfor satser dere på sommerseminar i nettopp Molde?

– Prosjektet er en del av vår inkluderingssatsing, og er blant annet støttet av Kavli-fondet. Vi håper å nå barn og unge som ikke er medlemmer i vår organisasjon, og vise dem at korps kan være så mye! Vi håper også å nå de som ikke har andre alternativ den siste ferieuka. Vi har fortsatt plass til flere, sier Havnevik.

Påmelding kan gjøres til e-post feriepulse@musikkorps.no eller produsent Elin Simensen.

Thulani Maluleka har bodd flere år i Norge og er også instruktør. Foto: Marit Hommedal