Det nederlandske ekteparet har drevet siden høsten 2012. Joël Laske (38) og Angela Oerlemans (32) flytter imidletid tilbake til hjemlandet med det aller første. Joël håper han kan holde åpent til over Dyregod-dagene, som foregår første helga i september.

Planlegger familie

– Vi giftet oss i fjor og planlegger å stifte familie. Da er det en fordel å ha et nettverk av familie rundt seg. Besteforeldre, onkler og tanter og annen slekt. Det er derfor vi flytter tilbake igjen nå. Vi har trivdes virkelig godt i Gjemnes. Vi flyttet til Norge fordi vi ønsker å leve et mindre hektisk liv i vakker natur. I Nederland er det jo ekstremt folketett, sier Joël Laske til Romsdals Budstikke.

Folketett er det absolutt ikke i Gjemnes. Joël og Angela flyttet for øvrig fra Gran Canaria til Batnfjordsøra. Så de er vant til store kontraster.

– Det er ikke så stort marked her, men det har gått veldig greit. Vi driver både kafé og et lite motell. Hjorten er en viktig møteplass i Gjemnes, og det er mye trafikk forbi her. Kommunen har vært en stor støttespiller. Vår største kunde. Men også bedrifter, lag, foreninger og mye privatfolk. Det går absolutt an å leve av å drive Hjorten. Vi kommer til å savne Gjemnes og kundene våre, sier 38-åringen.

Dyktig kokk

Han er utdannet kokk og er svært dyktig på å lage god mat. Joël har ikke tall på hvor mange barnedåper, begravelser, bryllup, julebord, konfirmasjoner og andre selskap de har stelt i stand. Dessuten har balldagen alltid vært en suksess.

– Vi har mange å takke. Kjell og Maren Løvold har nesten vært som våre norske «foreldre». Kommunen har vært en veldig god samarbeidspartner og utleier. Vi kom hit med to tomme hender, det var så vidt vi hadde råd til flybilletten fra Gran Canaria. Og så må vi takke alle de trofaste gjestene våre. Jeg håper virkelig at Hjorten blir videreført, sier Joël.

Det håper og tror også ordfører Knut Sjømæling. Han sier at kommunen kjøpte Hjorten-bygget i 2010, først og fremst for å sikre at Batnfjordsøra fortsatt kunne ha et fullverdig kafétilbud. I det siste har kommunen pusset opp bygget, som nå framstår i god og moderne stand.

– Joël og Angela har virkelig gjort en kjempejobb, som vi er takknemlig for. Det er synd at vi flytter, men det er av forståelige grunner. De har levert et godt produkt og skapt et spisested med godt omdømme. Det er viktig at det kommer inn nye drivere så fort som mulig, for å skape kontinuitet og videreføre det gode arbeidet som er lagt ned. Vi er i gang med denne prosessen allerede. Vi har kontakt med potensielle drivere, og ønsker at andre som kan være interessert tar kontakt med kommunen. Målet er å ha på plass nye drivere før jul, gjerne før, sier Gjemnes-ordføreren.

Til dekket bord

Han understreker at eiendom og kafédrift ikke er en primæroppgave for kommunen, men at de har tatt grep for å sikre at innbyggerne beholder et viktig tilbud. Alt av utstyr og inventar er på plass.

– Nye drivere kan for den saks skyld kunne starte opp i morgen. Jeg lover at det er en veldig trivelig jobb der man får kontakt med mye hyggelige folk. Og så har vi jo et lite motell i tillegg, som et ekstra bein å stå på. Det er også egen leilighet i bygget, der vi bor akkurat nå. Men om få uker er det tilbake til Nederland, sier 38-åringen.

Nederlandske Joël Laske (38) satser på å holde Hjorten åpen til over Dyregod første helga i september. Foto: Eirik Heen