Romsdals Budstikke møtte festivalsjefen under nedriggingen søndag klokka 12. Bare 12 timer tidligere var det nesten slik at man kunne frykte at hele sentrumsområdet skulle rase på sjøen av alt trøkket. Det var en ellevilt god stemning da Hellbillies og Red Hot avsluttet Raumarock 2017, en festival som høster enormt mye skryt fra alle kanter og alle hold.

– Vi er stolte og fornøyde, hele gjengen. Alt har egentlig gått på skinner. Det har vært en fenomenalt god stemning i tre dager til ende. Raumarock har hatt 30 timers åpningstid, 21 timer med sol ig ni timer med regn. Ikke verst! Vi har regnet oss fram til at 9200 har vært innom alle våre arrangementer, inklusive den uforglemmelige opplevelsen oppe på Nesaksla. Til sammen er det solgt mellom 6-7000 dagspass eller flerdagerspass, sier Dag Inge Landbakk.

Flest siden Adams

Den forrige publikumsrekorden var 8500 fra 2012 da Bryan Adams spilte. Det er suksessen med å kjøre full guffe og storkonsert også på torsdagen som gjør at Raumarock vokser og vokser.

– Ja, dette må være tidenes festival. Definitivt publikumsrekord. Sannsynligvis også trivselsrekord. Vi har kun fått gode tilbakemeldinger fra artister og publikum. Hellbillies og Red Hot sørget for en optimal avslutning. Hellbillies ville ikke gi seg, de bare spilte og spilte på overtid. Red Hot var helt euforiske. Skikkelig lokale helter med en nydelig spilleglede og vill energi. CC Cowboys, Danko Jones, Di Derre, Sondre Lerche - og så videre. Alle de store aktørene gjorde jobben til de grader. Villrosa fra Kristiansund må også trekkes fram, de imponerte mange, fortsetter festivalsjefen.

– Han skryter av dyktige og dedikerte teamledere og et utrolig korps av frivilige. Dette er blitt en organisasjon basert på dugnad, som kan sine oppgaver til fingerspissene. Derfor går det meste på skinner.

– Alle oser av positivitet. Derfor får vi også tilbakemeldinger fra artistene, som mener at Raumarock må være en av landets triveligste festivaler. Ikke er det registrert bråk eller slåssing heller. Politiet har opplevd en historisk rolig festival. Våre vaktlag sier det samme. Alle har vært glade, ingen har bokset, ler festivalsjefen.

– Hvordan skal Raumarock toppe dette?

– Vi må prøve å holde dette gode nivået. Vi må gjøre som vi har gjort til nå, tørre å ta nye grep, tørre å utvide og vi må utvikle oss non stop. Storkonsert på torsdag er kommet for å bli, og ikke minst opplegget på Nesaksla. Det må gjentas neste år. For å få til en like bra eller bedre festival er vi avhengig av at programmet klaffer. Vi tar ikke publikum for gitt. Vi tar ingenting for gitt. Vi må jobbe knallhardt.

Dag Inge Landbakk stortrives i jobben som rockesjef på Åndalsnes. Sjøl bor han i Kristiansund.– Jeg trives veldig godt med Raumarock. Det er en fantastisk artig jobb og en herlig festival. Derfor er jeg så glad i dag!

– Hva tror du om det økonomiske resultatet?

– Det er for tidlig å si. Vi har ligget på rundt seks millioner i omsetning. Jeg tror og håper på en økning, og føler positivitet rundt økonomien. Vi tror jo på et brukbart overskudd, sier Landbakk.

Styreleder Sigurd Brevik stråler som ei sol, han også. Han er massivt fornøyd med årets Raumarock, og vil først og fremst trekke fram dugnadsånden. - En glimrende innsats fra alle våre frivillige, som virkelig fortjener en fest!

– Viktig for kommunen

Ordfører Lars Olav Hustad mener at Raumarock er gull verdt for Rauma, og lover at kommunen ihvertfall ikke skal redusere sitt bidrag. Som ligger på rundt 125.000 kroner i støtte til hver festival.

– Jeg tror ikke vi aner hvor mye Raumarock egentlig betyr for kommunen vår. Det er snakk om store positive ringvirkninger. Dette er sentrumsutvikling på sitt aller beste. Årets Raumarock er den beste festivalen jeg har opplevd. Tusen takk til alle som har stått på for å få det til, sier Rauma-ordføreren.