Oslo: Mens AC Milan lett tok seg av Emblem på banen ved siden av var spenningen en helt annen i den andre semifinalen i sjuer for gutter 13 år mellom Vestnes Varfjell og Makedonske BESA FC. Til pause var stillingen 1-1 etter at Tor Bjarne Løvik Salte hadde sendt Vestnes i føringen tidlig i omgangen.

Flere og flere folk samlet seg rundt banen og spenning var til å ta og føle på utover i andre omgang. Guttene fra Vestnes presset og hadde flere gode muligheter til å avgjøre, men det måtte altså 30 sekund inn i overtiden til før de fikk den avgjørende scoringen.

På siden løp trener Alexander Connor frem og tilbake og ropte oppmuntrende ord til guttene ute på banen. Tidvis var han mer i aktivitet enn samtlige ute på banen. "Coaching i verdensklasse" har blitt brukt om trenere fra sørsiden av Moldefjorden tidligere. Og her kan vi trygt bruke det igjen. En mer engasjert og faglig dyktig trener skal man lete lenge etter.

Avgjørelsen

Få minutter før full tid spilte Vestnes Varfjell seg helt gjennom og kom alene med keeper, men greide ikke sette ballen i mål. 30 sekunder på overtid sendte Cedrik Andreassen Vestnes Varfjell til finale i A-sluttspillet for gutter 13 år med et knallhardt skudd fra langt hold. Trenere og innbyttere løp ut på banen og hoppet av glede.

Da dommeren flåste for full tid var det fullstendig kaos ute på banen. Folk kom løpende fra alle kanter og omfavnet guttene som nå skal spille finale i Norway Cup. Den eneste som ikke var å se var Connor, som gikk alene rundt for å roe seg ned etter to intense omganger.

– Jeg hadde ikke trodd vi skulle greie dette. Men alle har gjort en enorm jobb. Det har vært en fantastisk Varfjell uke, sier trener Alexander Connor.

– Skikkelig deilig

Matchvinneren selv var midt i feiringen og det tok lang tid før ting roet seg.

– Jeg hadde håpet vi skulle greie det. Dette var skikkelig deilig, sier Andreassen som med scoringen satte sitt fjerde mål i årets Norway Cup.

Nå begynner oppladningen til finalen og midt i jubelscene gikk Connor og gav instrukser om at alle måtte bytte til joggesko og huske på å drikke vann.

– Finalen begynner nå den, sier han.

I fredagen finale møter Vestnes Varfjell, AC Milan, som har til gode å slippe inn mål i turneringen. Laget fra byen med 1,4 millioner innbyggere skal altså forsøke seg mot lille Vestnes fra Romsdal.

Finalen går på bane 1B på Ekebergsletta fredag klokken 09.00.

Cedric Andreassen fyrer løs skuddet som sendte Vestnes Varfjell til finalen.
Cedric Andreassen har nettopp scoret og blir omfavnet av begeistrede Vestnes-spillere.