Jo Nesbø startet med å takke publikum for en fantastisk opplevelse på Nesaksla.

– Er det noen som var på fjellet i dag? spurte Jo Nesbø publikum.

– Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! kom det fra folkehavet.

– På vegne av bandet vil jeg si tusen takk! For oss var det rett og slett en fantastisk opplevelse å spille oppe på Nesaksla tidligere i dag. Eller Nesbøaksla... sa Jo Nesbø til publikum - et ordspill Rbnett brukte etter den magiske konserten på Nesaksla.

Det var minst 2000 publikummere på gratiskonserten på Nesaksla torsdag formiddag. Noen mener det må ha vært opp mot 3000. Dette er altså 708 meter over havet. I sentrum av Åndalsnes torsdag kveld er det omtrent like mange på dagens andre Di Derre-konsert. Det er vanvittig bra for å være torsdag i Raumarock.

Lange køer

– Det har aldri vært så lange køer utenfor her på en torsdag før, fikk vi opplyst fra flere funksjonærer.

– Jeg har vært med som frivillig siden 2004. Dette er tidenes beste rockestart. Ingen tvil. Og herfra vil det bare gå oppover, sier funksjonær Mette Furu.

Jo Nesbø fortalte publikum at de utsatte konsertstarten fordi så mange sto i kø utenfor.

– Vi hadde lyst til å vente til alle kom inn. Alle skal med, humret vokalisten og krimforfatteren fra scenen.

Helse-Høie rocket

Helse- og omsorgsminister Bent Høie åpnet kveldskonserten og Raumarock. Han var i meget godt slag. Rett og slett oppglødd over en opplevelse utenom det vanlige.

– Det er en magisk dag. Kanskje dere spør hvorfor en helseminister skal åpne en rockefestival. Vel, her får man trimmet både lårmusker og smilemuskler. Først og fremst må vi gi en stor applaus til de 170 frivillige som står på for denne fantastiske festivalen, sa Høie.

Hele slager-rekka

Di Derre spilte fletta av publikum for andre gang på samme dag. Det hele startet med sangen "14 kvinner". Di Derre er ikke et utpreget rockeband, men det er et utpreget stemningsband. Folk kan sangene. Folk synger med. Det er smil, latter og glede. Di Derre går aldri av moten. Det er tidløst på våre kanter.

Det var 20 grader i Åndalsnes sentrum da konserten startet torsdag kveld. Raumarock har gode meldinger også i fortsettelsen. Nå koker det på Næs.