OSLO: – Konserten i Molde blir en kveld med Nik Kershaw, der han snakker om musikken sin og spiller slagerne sine, blant annet fra de to første albumene fra 1984, The Riddle og The Human Racing. Publikum får høre låter som «Wouldn’t It Be Good» og «I Won’t Let The Sun Go Down On Me». Men det blir også noen nyere låter, forteller Jon-Willy Rydningen.

Er Kershaw-fans

Pianisten og bandlederen, kjent fra både teaterscener og tv-programmer, er i denne sammenheng keyboardist. For øvrig består det norske bandet som kommer til Molde av Jon-Willys bror Eirik-André Rydningen på trommer, Børge Petersen-Øverleir på gitar og vokal, Rino Johannessen på bass, samt Rikke Normann og Eline Smith på vokal/kor.

– Både jeg og Eirik-André har kjent Nik i en lengre periode, særlig gjennom låtskriving, og jeg bidro på den siste plata han ga ut i 2012, sier Rydningen.

– Kershaw har blitt 59 år. Holder han fortsatt koken?

– Nik er jo et 80-talls-ikon, og gjør fortsatt opptredener med Kim Wilde og den gjengen. Men hos oss musikere har han en enorm stjerne fordi han skriver så fine låter. Det er hans materiale som står igjen fra 80-tallet. Flere av oss er fans, og glade vi fikk sjansen til å jobbe med ham, sier Rydningen og minner om Kershaw skrev «The One and Only» – sunget av Chesney Hawkes.

Med sitt norske band Nik Kershaw med Børge Petersen-Øverleir, Eirik-André Rydningen, Rino Johannessen, Marian Aas Hansen og Eline Smith, her på Den Blå Grotte i Fredrikstad. Foto: Pål Stubberud

Sjelden foreteelse

Rydningen forteller at første gang Kershaw opptrådte med de norske musikerne var i Mosjøen i 2012.

– Han elsket det! Seinere har vi gjort et par jobber sammen i året. Seinest på et firmajubileum i Ålesund i oktober 2016, forteller Rydningen.

– Det er ikke ofte han opptrer i Norge?

– Det er en nokså sjelden foreteelse, i hvert fall at han spiller på egen hånd, sier Rydningen.

Keyboardist i konsertmørket Jon-Willy Rydningen. Foto: Pål Stubberud

Turnélista viser at Kershaw kommer til Molde fra 80- og 90-tallsparty i Bedford’s Park utenfor London, og at høsten består av flere «An Evening With», samt flere 80-talls-flashbacks, blant annet med Go West og Cutting Crew på nyåret.

Solgt få billetter

Pål Henning Ilstad i Skyhøyt Live Scene forteller at Kershaw er på seiling i Adriaterhavet og kommer til Molde søndag.

– Vi har ikke solgt så mange billetter, men håper selvsagt flere har lyst til å være med å oppleve dette, sier Ilstad.

Han forteller at Bjørnsonsalen blir rigget for et publikum på rundt 700, med både sitteplasser i galleriet og ståplasser foran scena.

– Storkonsert midt i fellesferien - tidspunktet er kanskje ikke det beste?

– Bookingen ble gjort i sammenheng med noe annet han skulle være oppvarming for. Derfor ble det slik. Nå håper vi at folk likevel tar turen, sier Ilstad.

HVA: An evening with Nik Kershaw med band

TID OG STED: Bjørnsonhuset 6. august kl. 19.30.