Oslo: Klokka er 06.00 tirsdag morgen i hovedstaden. Sola har ennå ikke dukket opp over horisonten. Fuglene kvitrer, men ellers er det nesten helt stille i byen som til vanlig yrer litt ekstra av liv denne uken. De eneste som er ute og går er 13-åringene fra Rival. De har ennå ikke spist frokost, og flere ser ut som de helst skulle sovet litt til.

– Den beste måten å våkne på er ikke så sette seg ned og spise frokost, men ved å vekke kroppene og komme igang fysisk, sier Sjur Bergan Skar Ellingsen, som er en del av støtteapparatet rundt Rival sine lag under årets Norway Cup.

En liten økt før frokost

Guttene har siden søndag hatt et morgenrituale der de har stått opp klokken 06.00. Ikke fordi de skal spille kamp tidlig, men fordi de ønsker en god start på dagen. Først går de en tur på femten minutter ned til en kunstgressbane nedenfor der de bor under Norway Cup. Så har de en liten økt der nede. Før frokost.

– Det er noen som sliter litt med å finne utstyret om morgenen. Men guttene liker dette veldig godt, sier trener Stig Terje Kristoffersen.

Og guttene er ikke uenige med trenerne.

– Vi blir bedre av det. Det hjelper oss å våkne, sier Sverre Lervik, som innrømmer at han har tatt seg en liten blund i bilen på vei til kamp.

Øver inn nye trekk

Morgenøkten benyttes blant annet til å øve inn nye trekk til dagens kamp. Og flere av trekkene de har øvd inn, har resultert i scoringer. Det at nier-banene er kortere og smalere enn normalt her på Norway Cup, har gitt treneren flere gode ideer.

– Vi ønsker at keeper skal kaste langt ut mot hjørneflaggene på motsatt side. Det er utrolig vanskelig å forsvare seg mot de lange flate og presise utkastene fra keeperen vår, Magnus Thorvik, sier Kristoffersen.

Treneren er ikke beskjeden i beskrivelsen av lagets sisteskanse. – Han er trolig den beste keeperen i 13-årsklassen, i hele turneringen, sier han.

Videre til A-sluttspillet

Tirsdag vant Rival G13 sin tredje kamp i gruppespillet og har dermed vunnet alle sine kamper i Norway Cup til nå. Onsdag starter A-sluttspillet og da kan motstanden bli av et annet kaliber enn det de har møtt til nå.

– Vi havnet i en fin gruppe, nå handler det om å ta en kamp av gangen. Så får vi se hvor langt det bærer, sier Kristoffersen.

Treneren mener denne Rival-generasjonen er den beste han har sett på lang tid.

– Flere av disse guttene kan nå langt. Jeg håper vi får beholde grunnstammen i laget, og at vi holder sammen som gruppe når vi starter med elleverfotball neste år. Jeg vil tørre å si at vi har de største talentene i byen i aldersklassen, avslutter Kristoffersen.

Dyktige spillere: Tre seirer på tre kamper for disse Rival-spillerne, som dermed er klare for A-sluttspillet i Norway Cup. Fra venstre: Erlend Ellingsen, Sverre Lervik, Filip Kristoffersen og Magnus Thorvik. Foto: Andreas Witzøe Foto: Andreas Witzøe