– Vi har jobbet konsentrert med forberedelsene til denne kampen, og ikke gå i de klassiske fellene mot bunnlaget. Men så gjorde vi alt det vi var enige om ikke å gjøre. Vi slo ned på tempoet, valgte vanskelige og dårlige løsninger både med og uten ball. Dette var langt under pari og veldig skuffende, var Træff-trener Magnus Oltedals oppsummering av lørdagskampen på Reknesbanen.

Mange andre resultater gikk i Træffs favør i denne serierunden, og seieren til Molde 2 over Strindheim i Trondheim åpnet for Træff-løftet på tabellen. Det ene poenget var nok til å overta andreplassen, men definitivt ikke nok til jubel i Træff-leiren.

Mosjøen best før pause

I første omgang var det gjestene som skapte sjansene – som burde ha gitt pauseledelse. Blant annet smalt ballen i tverrliggeren over Træff-keeper Sivert Beinset, som også berget hjemmelaget med en flott parade tidligere i omgangen.

Kampen jevnet seg ut i andre omgang, men det tok en halvtime til før den første scoringa kom. Preben Hestad kom inn midtveis i omgangen, da Anders Hagset Stavnesli fikk et spark i ansiktet og måtte forlate banen med blødende kutt. Ti minutter seinere tuppet Hestad inn ledermålet for Træff, etter et godt forarbeid av Alexander Lobos.

Vellykket Lobos-trekk – ei stund

Træff var på vinnersporet i sju minutter før Lasse André Hansen Lien satte ballen opp i nettaket fra kort hold, etter gode kombinasjoner på høyresida, og utliknet til 1-1.

Kunne ha blitt comeback-helt

Træff svarte imidlertid umiddelbart da Bjørnar Eltervåg sendte laget opp i ledelsen igjen – et langt innkast skapte sjansen. Eftervåg har vært ute av Træff-laget lenge på grunn av skade, men kom inn som stopper da Lobos ble flyttet fram i fronten.

- Jeg trodde det ble den avgjørende scoringa, men dessverre ikke, sa Eltervåg etterpå.

For heller ikke da klarte hjemmelaget å holde på ledelsen, tre minutter før den ordinære kamptida var omme sørget Stian Kristiansen for ny Mosjøen-utlikning. En Træff-forsvarer falt, og det ga fritt leide for Kristiansen. Mosjøen presset også hardest på i sluttminuttene og i mange overtidsminutter. Temperaturen steg også merkbart inn mot kampslutt, men det ble med de fire scoringene.

PS. Mosjøen ligger sist på tabellen, men har trolig tre poeng i vente fra nabooppgjøret mot Mo IL. Mosjøen tapte kampen 0-4, men har protestert fordi Mo skal ha benyttet en spiller som skulle ha stått over på grunn av tre gule kort.

Kampfakta

Træff – Mosjøen 2-2 (0-0).

Reknesbanen – 70 tilskuere.

Mål: 1-0 Preben Hestad (75), 1-1 Lasse André Hansen Lien (82), 2-1 Bjørnar Eltervåg (83), 2-2 Stian Kristiansen (87).

Træffs lag: Sivert V. Beinset – Anders H. Stavnesli (preben Hestad fra 65.), Alexander Lobos, Lars R. Hauso, Rolf André Bratli (Henrik Hjelle fra 90.)- Alexander Ø. Johansen, Ronny F. Fredriksen, Thomas Larhammer (Eskil Rønningen fra 46.), Aleksander Cisic ¬- Simen Varhaugvik (Alexander Jonassen fra 46.), Arne-Amar Kotlica (Bjørnar Eltervåg fra 73.).

Gult kort: Træff: Lars R. Hauso og Ronny Fredriksen. Mosjøen: Julian Ellingsen.

Dommer: Anders Skorpen-Trøen, Malmefjorden.

Alexander Lobos markerte seg både som midtstopper og spiss i løpet av kampen. Foto: Jan Henrik Indbjør
Anders Hagset Stavnesli måtte forlate banen midt i andre omgang med kutt i ansiktet etter et spark. Foto: Jan Henrik Indbjør