Ina Breivik (55), alias Margot (86), skadet skuldra før «Alt i boks» i januar – kommer tilbake til Molde i desember

MOLDE: – Jeg lå på sykehuset på rom med tre skjønne damer på alder med Margot (86). Smertene var store, og jeg tenkte på alle som hadde gleda seg, pynta seg, som skulle ut med klubbvennene. Det var helt umenneskelig. Da hjalp ikke morfin en gang, sier Ina Breivik (55).

Måtte avlyse

Breivik sitter i foajeen på Seilet. Hun smetter inn i en gammelrosa strikkejakke, fisker opp en slitt veske, setter et par meeeeget langsyntkorrigerende briller på nesa, og trer en hatt på hodet. Vipps, der er Margot. Hun løfter opp venstre arm.

– Au. Jo. Det gjør fortsatt vondt.

Forestillinga Alt i boks, som ble nominert til Komiprisen i 2016 og har spilt for fulle saler i flere år, skulle avrundes på Bjørnsonhuset 27. og 28. januar i år. Nær 2000 billetter fordelt på tre forestillinger hadde røket unna. Ina Breiviks alias, Margot, var klar til å glede publikum sammen med sidekick Øyvind Angeltveit.

– Under kostyme- og rekvisittsjekk i forkant tok jeg noen steg bakover på scena for å se hva som lå under et bord. Plutselig smalt det. Jeg datt 1,20 meter rett ned, sier Breivik.

«Oi»

Det endte med hjernerystelse, to brudd i skulderen og lang sjukmelding. Bruddet kunne ikke gipses, rehabiliteringen måtte gå sin gang med opptrening.

– Jeg håpte at skulderen var ute av ledd. Men da legen så røntgenbildet hørte jeg «oi». Da skjønte jeg at det var verre enn som så. Men jeg fikk fantastisk god pleie og omsorg på Molde sykehus, sier Breivik.

Lykkeønsker

Hell i uhell, sier hun, skjedde ulykken da det bare var de tre forestillingene i Molde igjen på turneplanen. Produsent Alf Aarseth sier at alle fikk refundert billettene.

– Det kom mailer og henvendelser i hopetall med spørsmål om vi kom tilbake. Margot er vanvittig populær i Molde, sier Aarseth.

– Jeg er takknemlig for alle lykkeønskingene. Det var vel bare én som spurte «Får vi pengene igjen», sier Breivik, før hun og Aarseth spekulerer på om henvendelsen muligens kan ha kommet fra en sunnmøring som har flyttet til Molde.

Velsignet scena

Da Breivik og Aarseth nylig var tilbake i Molde var det for å avklare formaliteter med huseier og for å kunne dele nyheten om at Margot kommer tilbake med tre forestillinger av Alt i boks i Bjørnsonsalen 8. og 9. desember.

– Nå har jeg vært her og velsignet scena, spøker Breivik.

– Hvordan er det å ta opp forestillinga igjen såpass lang tid etter at du spilte den sist?

– Det er bare å trykke på en knapp, så sitter den der.

– Ingen demens å spore hos Margot, med andre ord?

– Nei. Hun har stor livskraft og glede, det hjelper på fysisk og mental velvære. Margot detter ikke ned i sutregrøfta! sier Breivik.

Farvel med et smell

Alt i boks er en lettbeint forestilling uten påprakking av moral, forteller Breivik.

– Margot er tilårskommen, og vet at hun ikke har mange plussår igjen. Hun ser tilbake på livet hun har levd, og begynner å planlegge begravelsen sin. Hun har vært i mange trauste begravelser, sier Breivik.

– Sjøl vil hun ta farvel med et smell.

HVA: Alt i boks med Margot

TID OG STED: Bjørnsonhuset 8. og 9. desember

Breivik gikk baklengs på scena og datt ned. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen