– Om det er kaldt? Nei, ikke noe særlig, eller det gjør meg i hvert fall ingenting, sier Anton Schindler og ser på lillebror, Ole, som springer ut i vannet.

De to tyske brødrene er med bestefaren på bilferie i Norge. Sammen med bestefaren har de akkurat vært og sett Nigardsbreen. I tillegg til en rekke andre turistattraksjoner. Denne onsdagen gikk turen til Farstadsanden.

– Nå har vi vært på ferie i tre uker og besøkt flere land, men Norge er nok der vi har vært mest de siste ukene. Bestefar hadde hørt om den fine stranda så vi tok oss en tur ut hit, sier Anton og peker bort på bestefaren som sitter og halvsover i solstolen.

– Etterpå må vi dessverre ta bilen og reise heim snart, tilbake til Tyskland, men vi har fått sett veldig mye da.

Ikke bading på alle

–Nei, ungene skal uti vannet og ikke jeg, sier Frank Tømmervåg som har tatt med seg hele familien til Farstadsanden.

Dattera Cecilie har allerede tatt på seg bikini og er derimot klar for å hoppe i vannet. Hun nikker iherdig når faren spør om hun skal bade.

– Været er jo ikke helt på topp i dag, men det er jo meldt fint hele uka så jeg regner med at sola kommer fram fra skyene snart. Det håper vi på.

Familien har tatt turen fra Kristiansund til Farstad for å slappe av, bade og sole seg.

– Jeg jobber offshore så nå har jeg noen uker fri og det må vi benytte best mulig. Da er Farstadsanden absolutt verdt turen, mener Tømmervåg.

Planlagt solferie

På Kviltorp Camping bugnet det av campingvogner og bobiler. På sjøen padlet det to kanoer rolig forbi, men rundt et lite, rutete kaffebord sitter kjæresteparet Gunvor Falch og Norvall Løvik.

– Det er ikke tilfeldig at vi er her akkurat denne uka. Hvert år planlegger vi ferien etter hvordan været kommer til å være. Så vi følger nøye med på værmeldingen for å være sikre på at vi treffer riktig, forteller Løvik.

Paret sitter godt plassert rett foran campingvogna med kaffe og kake. De har kommet hele vegen fra Vestfold.

– Vi har vært her i flere år på rad for å besøke familie of feriere, sier Falch.

Tradisjonell ferie

De har vært på campingen siden mandag og har fortsatt en uke igjen med Moldeferie.

– Nå har vi kjørt rundt 64 mil hver sommer fra Sandefjord for å komme hit, men det er kjempefint her. I går var vi på Aukra med det fine været. Det var virkelig flott, sier Løvik som sjøl er fra Aukra, men flyttet til Vestfold for ti år siden.

– Før vi kom hit var vi også på Åndalsnes Camping på vegen. Fylket har jo flere fine plasser, mener Falch som sjøl er fra Vestfold.

– Nå skal vi bare besøke familie og kose oss. Det blir godt. Værplanleggingen vår gikk jo også helt topp, sier Falch smilende og koser seg videre med kaffekoppen.

Utnytt dagene

I dagene som har vært har temperaturen vært på topp og sola stekt den bleke romsdalshuden, men det lønner seg å nyte de siste dagene. Fra lørdag melder Yr at regnet er tilbake og temperaturen kommer til å ligge rundt 15 grader.

Ask (f.v.) holdt seg til å leike i sanden med mamma, Ann Kristin Bergdal og søsknene Eline og Cecilie Bergdal Tømmervåg. Foto: Ewa Morsund
Norvall Løvik og Gunvor Falch har satt kaffebordet ute på Kviltorp Camping. De har planlagt ferien godt etter været. Foto: Ewa Morsund