– Ikke skjedd noe som helst. Det er ikke verdig Telenor å oppføre seg slik. Det har skjedd et uhell, javel, det er geit, men da må man komme her å rydde opp etter seg, sier Paulsen.

Istad kraft som arbeidet på samme sted da uhellet skjedde får uhemmet med ros fra Paulsens side.

– Istad Kraft var her en time etter at det skjedde og rydde opp sitt. Det er ingen grunn til at Telenor ikke skulle greie å gjøre det samme, sier Paulsen.

– Voldsomt brak

Det var om kvelden 13. mai i år at Paulsen og kona satt i stua og så på tv. Et stykke bortafor huset pågikk arbeid med å legge Telenors ledningsnett fra luftspenn til jordkabel. Plutselig hørtes et voldsomt brak.

– Jeg trodde en bil hadde kjørt rett husveggen, sier Paulsen.

Det viste seg at en lastebil med gravemaskin hadde hektet seg fast i ledningene i luftspennet utenfor huset. Både ledninger og stolper ble slengt gjennom lufta med stor kraft. En av stolpene ble stoppet av et tre før det gikk i husveggen til Paulsen. En annen stolpe traff et uthus på naboeiendommen og slo løs en bit av taket.

– Bare flaks at liv ikke gikk tapt, mener Paulsen.

– Belastning

Etter uhellet har alt blitt liggende.

– Alt ligger som det falt. Det ligger løse kabler og koblingsskap og stolper rundt om på eiendommen her. Ungene som leker i området er veldig nysgjerrig på dette. Vi har jo gitt beskjed at de ikke skal borti kablene, men det føles ikke bra. Det er telekabler og ikke livsfarlige høyspentkabler. Men det er likevel en belastning å vite at barn leker i området.

I tillegg ser det ikke bra ut, og gir praktiske problemer.

– Jeg føler meg innesperret på egen eiendom. Vi må hele tiden passe på at vi ikke kommer borti. Vi må jo av og til kjøre her med traktor og kommer vi borti kabelen og kutter den så mister jo alle husene oppover her kommunikasjonen. Ungguttene som klipper gresset her tør jo ikke gjøre det lenger fordi de er redd for å kutte kablene.

– Må kutte kabelen

Pressekontakt Magnus Line i Telenor sier til Romsdals Budstikke at Telenor kan ikke annet enn å beklage på ny.

– Det har vært en vrien sak for oss, vi må igjen beklage at kabelen ligger til sjenanse for beboerne i området, sier Line, som understreker at det er en telekabel og ikke forbundet med fare for liv og helse der den ligger.

– Dette har vært mer komplisert sak enn vi har trodd. Vår lokale entreprenør har vært på befaring og vi har forsøkt å finne en løsning. Men det er ikke bare å fjerne kabelen, fordi vi har kunder i området som da vil miste teletjenestene.

Telenor har forhandlet med kommunene om å bruke deres stolper, men det har ikke ført fram.

– Derfor er vi kommet fram til at dette ikke lar seg løse på annet vis enn å kutte kabelen og gi kundene som er knyttet til den en alternativ løsning, sier Line.

Bredbånd over mobilnett

Det betyr at de husstandene i Øverbygd som er knyttet til kabelen vil få tilbud om bredbånd og fasttelefon over mobilnettet.

– De det gjelder vil får informasjon om omlegging og hva det innebærer i løpet av de kommende ukene. Vår entreprenør skal ha omleggingen gjort inn 17. august, sier Line.

– Telenor har gjentatte ganger lovet å rydde opp uten at det har skjedd. Det tar seg ikke veldig bra ut?

– Nei, vi skulle gjerne vært denne saken foruten. Men den har altså vist seg å være mer komplisert enn først antatt. Vi kan ikke annet enn å beklage.

Kjell Paulsen godtar ikke uten videre beklagelsen fra Telenor.

– Det er altfor lettvint. Dette har tatt altfor lang tid, det burde vært ordnet i løpet av noen få uker, uansett om saken var mer komplisert enn først antatt.

Det blir vanskelig å slå gresset når kablene fortsatt ligger rundt om på eiendommen. Foto: Privat
Kjell Paulsen utenfor boligen sin på Hjelset. Foto: Bjørn Brunvoll
Koblingsbokser og annet materiell ligger også strødd. Foto: Privat
– Jeg føler meg innesperret, sier Kjell Paulsen. Foto: Privat