Christopher Evan Brevik er en ivrig hjemmebrygger på fritida, og er i full gang med å lage sitt eget hjemmebryggeri i vinterhagen i leiligheta si i Vektergata. Han eksprimenterer og lar seg inspirere fra ulike bryggeri. For ei tid tilbake hadde han laget en IPA (Indian Pale Ale) med smak av tyttebær.

Skulle spare

Dette ølet var så spesielt at Brevik ønsket å spare det til festlige tider i jula. Da var det best å sette det et sted hvor det ble glemt, slik at fristelsen ikke ble for stor.

– Kjellerboden var den beste plassen. Ute av syne, ute av sinn. Der fikk det stå fint i fred, sier han. Men det skulle gå troll i ord. Siden Brevik holder på å lage hjemmebryggeri, ble det mange turer opp og ned fra boden for å hente materiale. På et tidspunkt ble han lei av og låse opp og igjen døra til kjellerboden, så han lot den stå åpen.

Må ha nøkkel

– Jeg følte meg trygg her i blokka. Skal du komme inn, må du ha nøkkel og kode. Så et innbrudd her var nesten utenkelig, sier han. En stund etterpå skulle han igjen ned i boden. Han låser opp døra og kikker inn.

– Jeg så med en gang at her var det noe som manglet. Ølet mitt. To kasser med øl var borte, sier han. Brevik ringte på hos alle naboene og hørte om de hadde sett eller hørt noe. Men det var det ingen som hadde. Han synes det hele er utrolig leit.

– Jeg ble mer lei meg enn sur. Det går mye tid, energi og penger til hjemmebrygging. Denne gangen hadde jeg laget noe jeg var utrolig stolt av. Det er kjipt, sier han. Nå må hjemmebryggeren starte på nytt.

Anmeldt

– Det var en tyttebær-IPA-klone. Jeg lot meg inspirere av et annet bryggeri, og øla ble kjempegod. Jeg hadde planer om å lage en annen variant også, for så å sammenligne med den som er borte. Men det går ikke nå, sier han.

Brevik har anmeldt forholdet til politiet.

Christopher Evan Brevik må begynne bryggeprosessen av tyttebær-IPAen på nytt etter å ha blitt frastjålet to kasser. Foto: Privat