– Må være tydelig

– Lærdommen er at vi alle må ha som utgangspunkt nulltoleranse mot mobbing. Både elever, foreldre, ansatte og politikere. Og vi må være veldig tydelig på dette, sier Riksfjord.

Han peker på at det er flere år siden mobbesaken til jenta, og at mye er gjort i kampen mot mobbing i Aukra de siste åra.

– Ei sak om mobbing er jo i grunn en for mye. Det er ingen som ønsker dette. Vi i Aukra både gjør og har gjort vårt ytterste for å unngå slike saker, sier Riksfjord.

– Fra 2010 mener jeg arbeid mot mobbing har vært satt på dagsorden nesten årlig her i Aukra. Kommunen har i samarbeid med skolene fått på plass konkrete vedtak både på retningslinjer og reglement rundt mobbing, sier Riksfjord.

Han forteller at han sjøl i 2010 tok initiativet til at kommunen, samtlige rektorer, elevrådsledere og FAU-ledere først drøftet og deretter laget et manifest mot mobbing.

– Dette ble underskrevet av oss alle. I fem år har det nå hengt synlig på skolen. Og det blir nok enda flere som kommer til å kikke på det nå, tror Riksfjord.

Alle partier sto bak

I det lukkede møtet i kommunestyret torsdag samlet alle politikerne seg om samme konklusjon og alle partiene sto bak forslaget om ikke å anke.

– At det ble enstemmig – gjør det vedtaket sterkere på et vis?

– Et vedtak er jo et vedtak. Men jo mer tilslutning et vedtak har, jo mer «sitter» det, sier Riksfjord.

– Og signaleffekten?

– Det er et tydelig signal når vedtaket er enstemmig.

– Kan kommunestyrets vedtak bidra til å forsterke budskapet i mobbemanifestet?

– Vedtaket er et tydelig ønske om at mobbing, det ønsker vi ikke. Derfor har vi også brukt mye tid på å sette det på dagsorden de siste årene.

– Får dommen noen konsekvenser for noen?

– Nei. Retten fant ikke grunnlag for å si at jenta hadde blitt mobbet av noen av skolens ansatte, så slik sett får det ingen innvirkning, sier Riksfjord.

Han mener imidlertid at saka kan skade omdømmet til kommunen. Det var også en grunn til at det var viktig å avslutte saka.

– Vi ønsket å bli ferdig – og å se framover. Sette et endelig punktum, sier Riksfjord.

Vil benytte ny anledning

Kampen mot mobbing vil han imidlertid fortsette,