Bjorli: – Dette prosjektet ble laget for utviklingen her på Bjorli. Låven selges nå som som ett bygg, men bygget er regulert til fremtidig seksjonering av seks leiligheter, forteller Terje Heggem.

4-stjerners hotell

Selskapet Bolsøya Utvikling, som Heggem er eneeier av, står bak utbyggingen av Bjorli Låve. Prosjektet startet med at han kjøpte en eiendom på 350 dekar hvor det sto et lite tømmerhus og en gammel låve.

Her er Bjorli Låve bygd, et 4-etasjers, 4-stjerners hotell med 15 dobbeltrom. Bygget er på totalt 1.000 kvadratmeter. Det ble omtalt som «Norges største hytte» og Norges største konferansehytte med spa-avdeling og auditorium/kino da det ble åpnet i 2009.

I januar 2016 var det planlagt å selge Bjorli Låve som leiligheter da en vannlekkasje førte til store skader på bygget. Bygget er nå bare et "skall".

- Jeg har fått forsikringsoppgjøret, og solgt "skallet", sier Heggem.

Kjøperne er kjente eiendomsutviklere i Ålesund, Stein Tomren/Tryggestad Eiendom. De skal sette bygget i stand igjen etter skaden, og selge leilighetene.

Ikke ferdig med Bjorli

– Jeg har fortsatt store planer for Bjorli. Jeg har byggeklare og under utvikling totalt cirka 50 hyttetomter på Bjorli, sier Terje Heggem.

Fransk følelse: 15 gjesterom på Bjorli Låve. Nå er hotellet gjort om til leiligheter og solgt. foto: privat Foto: Richard Nergaard