Partiet fortsetter å vokse på meningsmålingene i Møre og Romsdal og er desidert størst i fylket på den ferske målingen som ble presentert torsdag. Med en oppslutning på 26 prosent ligger partiet ti prosent foran de nærmeste konkurrentene: Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpariet.

Tre mandater

- Det er vi selvfølgelig glad for, og vi er fornøyd med at vi fortsetter fremgangen. Fortsetter det i dette tempoet får vi tre mandater på Stortinget. Det er målet dette valget, sier stortingsrepresentant og listetopp Else-May Botten (Ap) til Rbnett.

Arbeiderpartiet har hatt to representanter fra Møre og Romsdal i den siste stortingsperioden.

- Om vi skal få til et regjeringsskifte, må vi i Møre og Romsdal også gjøre jobben og tre mandater her blir viktig.

Unge og eldre

Arbeiderpartiet er størst i alle aldersgrupper, men er gjør det best blant de under 30 år og de som er 65 år eller eldre. I begge disse gruppene er Ap dobbelt så store som sin nærmeste konkurrent. I gruppene 30-44 år og 45-64 år er avstanden fra Arbeiderpartiet ned til nest største parti langt mindre. To og fire prosent.

Botten forklarer dette blant annet med partiets fokus på skole og eldreomsorg.

- Vi gjør det best også i disse to gruppene, men tallene viser at vi kan motivere flere i de aldersgruppene. De tror jeg vi kan nå med større fokus på politikk rettet mot næringslivet og trygge arbeidsplasser. Å ha trygget i arbeid er viktig for denne aldersgruppen, og vi må ha en helsepolitikk som bygger opp under dette.

- Arbeid, helse og skole er våre viktigste saker. Det er det ingen tvil om.

- Er det noe som overrasker deg i denne undersøkelsen, med tanke på de øvrige partiene?