Det er ingen selvfølgelighet at leder for ordensseksjonen i politiet kan oppsummere jazzuka så langt med så få hendelser mannskapene har måtte hanskes med.

– Det har vært en person i arresten, og noen få andre saker. Det er godt gjort at det har skjedd så lite når så mange folk er samlet, oppsummerer han.

– Vi ser en klar nedgang i antall saker for politiet i forhold til tidligere år. Selvfølgelig har noen berusa personer blitt bortvist fra sentrum. Men det har løst seg fint. De fleste hører etter, sier Hjellnes.

– Hva er den største utfordringen for politiet i en slik uke?

– Det er terrortrusselen. Vi må være obs. Trusselnivået er generelt hevet, og det må vi forholde hos til. Festivaler kan være utsatt. Her har vi et godt samarbeid med festivalen, og betongblokkene i Storgata er et eksempel på tiltak som er gjort i samarbeid for sikkerheten.

– Fokuset på sikkerhet har vært oppjustert, hvor viktig er det?

– Det er viktig å være PÅ. For vår del gjelder det å være til stede ute blant folk. Vi følger rådene vi får fra justisdepartementet og Kripos. Det er umulig å gardere seg mot alt, men vi håper at det forebyggende arbeidet vårt er godt.

– Det er en del politifolk på jobb denne uka?

– Ja, det er klart. En del av staben har jo ferie, så det blir en del overtid og jobbing på dem som er på jobb. Med så mange tilreisende folk til byen, må vi ha flere patruljer på vakt enn ellers i året.

Å være synlig og til stede i bybildet er både plikt og utfordring for politiet.

– Folk forventer jo at vi er overalt. Ting må prioriteres, og det er det operasjonssentralen som tar seg av. Hvis det tar tid før politiet kommer, er det fordi det er andre hendelser som er vurdert å være viktigere. Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige hendelser som har krevd store ressurser, sier Hjellnes.

– Merker dere forskjell om det er fint vær eller dårlig vær?

– Ja det er tydelig at folk holder ut lengre om natta når det er god temperatur. De fleste episodene skjer utpå natta. Tidligere var det ofte tildragelser i drojsekøa, men de siste åra har næringa tatt grep med køa og vakter, slik at det går veldig fint. Vi har et godt samarbeid med de faste dørvaktene i byen og de innleide vaktene til festivalen. Vi er glad for at det er fint vær, det er godt både for jazzfestivalen og for Molde by.

Hjellnes synes folk skal føle seg trygg når de er i Molde på jazzfestival.

– Jeg føler at det er veldig trygt ute i Molde. Det er lite tilfeldigheter. Festivalen er så innarbeidet, og vi har faste evalueringsmøter. Både før, under og etter festivalen møtes vi og andre aktører for å se på hva vi kan forbedre, sier han.

– Neste uke er jo en stille uke, blir det det for dere også?

– Ja, det blir nok roligere for oss også. Men det kommer jevnt med statsråder utover i valgkampen, og da må våre mannskaper til tider bistå som livvakter hvis trusselvurderingene fra sentrale myndigheter tilsier det.

– Er det noen som har imponert det den siste uka?

– Det må være alle de frivillige på jazzfestivalen. Det er så mange positive og flinke folk som står på gjennom hele uka, og de aller fleste jobber jo gratis. Uten dem hadde ikke festivalen gått rundt, og festivalen er utrolig viktig for Molde.

– Hva er du mest fornøyd med fra uka som har gått?

– At vi har lite voldshendelser og alvorlige straffesaker.

– Er det noe du kunne gjort annerledes?

– Vi prøver jo alltid å planlegge godt på forhånd. Det er sikkert noe som kunne vært gjort annerledes, men uka har gått bra og vi er godt fornøyd.

– Hvilke planer har du for helga?

– Da skal jeg være hjemme. Slappe av, klippe gresset og spise reker. Jeg har satt andre folk på å følge opp folkelivet.

– Hva blir det mest spennende neste uke?

– Over helga starter arbeidet med å planlegge flere statsrådsbesøk og aktiviteter utover seinsommeren og høsten.