Mat, mat og mer mat. Utvalget på Moldejazz bærer preg av å være internasjonalt og variert. Med over ti matboder i Storgata er det stor konkurranse om å mette sultne jazzfolks mage. I tillegg til nasjonal mat, er også retter fra Thailand, Pakistan, Belgia, Filippinene og Mexico representert. Her er det mye godt å spise for enhver smak.

Godt, smakfullt og sunt

På Romsdalsmuseet triller en hvit truck med «Medly & Catering»-logo inn. Kokken Alejandro Alvarez, som tidligere var kjøkkensjef på Glass, hopper ut. Han har sammen med Knut-Arve Harvold Vestad sagt opp jobben og satset alt på dette konseptet som nå har eksistert siden de startet opp 2. mai i år. Dette er deres første gang på Moldejazz.

– Vi hadde en felles drøm om å skape vårt eget. Da vi så denne trucken på finn.no, bestemte vi oss for å satse! Det har gått veldig fort siden mai.

Nå har de hovedkvarter på Hjelset og kjører ellers rundt i distriktet for å selge kvalitetsmat på denne måten.

Alvarez, som opprinnelig er fra Venezuela og har utdannelse fra et fransk kjøkken i Mexico, angrer ikke på overgangen fra restaurant til truck.

– Det som er mest positivt med å selge mat gjennom luka i en truck er at vi får kommunisere med kundene direkte!

Responsen på Romsdalsmuseet og i Alexandraparken har vært fantastisk, legger han til.

– Hvilket utvalg har dere nå under festivalen?

– Siden begge to er kokker fokuserer vi på å produsere kvalitetsmat som er god, smakfull og sunn. I tillegg bryr vi oss om miljøet og tilbereder deretter. Nå under Moldejazz byr vi særlig på burgere og chili con carne. Sistnevnte er en herlig festivalrett som gir folk skikkelig energi!

Sjøl om signaturretten deres er burgere, har den meksikanske retten virkelig slått an i finværet.

– Været var veldig problematisk de første to dagene under jazzen, men når finværet kom ble det fart i gryta! I Går ble det helt utsolgt.

Tradisjonen tro: Elgbab

I tradisjonen tro finner man elgburger og elgbab fra Skjåk i Gudbrandsdalen i Storgata under jazzen i år også.

– Hva er det med denne elgbaben som er så populært?

– Den har saftig og godt kjøtt så man kjenner elgsmaken godt. Med tyttebær på toppen blir det langt fra en tradisjonell burger, sier Lisa som har tatt over familiebedriften. Videre forklarer hun at de har opptrente elghunder og at hun sjøl er med på jakt.

Moren Liv sier det ble oppstyr i Molde for noen år siden da de ikke fikk komme til Moldejazz fordi de utkonkurrerte resten av matboder.

– Da ble det voldsomt til «skriverier» i avisa. Nå er vi endelig tilbake igjen og salget går som aldri før.

Rolf Kvisvik fra Kristiansund kjøper elgburger for andre år på rad og er like fornøyd som i fjor.

– Var elgburgeren god?

– Den er like god som den skal være, sier han.

Kvisvik står foran det utprega skiltet som er vanskelig å overse når man vandrer gatelangs under jazzen.

– Er dere populære blant turistene, da?

– Ja, bare søk opp «elgbab» på Instagram, så vil du se flere utlendinger som synes skiltet vårt er morsomt, ler Liv.

Internasjonalt utvalg

Det er ikke bare særnorsk mat i de mange bodene. Man kan også kjenne lukta av thaimat og filippinsk mat nesten overalt hvor man går.

Duang Duan’s Thai Takeaway er en av bodene med lang kø og stor etterspørsel.

– Hva går det mest i her?

– Mye nudler, grillspyd og vårruller, sier Espen Frisk Olsen.

Han mener thaimat slår an fordi det er et godt alternativ til burger, pizza og kebab.

– Og så tror jeg at vi klarer å presentere maten på en fin og delikat måte. Man smaker med øynene også, vet du.

Kona, Duang Duan fra Thailand, er den som står bak bedriften som startet for fem og et halvt år siden.

Olsen ønsker at Romsdals Budstikke skal smake på maten og rekker tak i en kyllingfilet på pinne.

– Dette er marinert kylling i kokosmelk med olje og krydder, samt litt finmost koriander, sier han entusiastisk.

Filippinsk mat er også representert på jazzen. Ved Delias-boden står Irah Paulsen og spiser filippinske grillspyd.

– Jeg er opprinnelig fra Filippinene og synes det er veldig kjekt at maten fra hjemlandet mitt blir representert på Moldejazzen. Utrolig godt!

Hawaii-vibber på takterassen

Med stekende sol er det ingen bedre plass å være enn på Plassens takterrasse, skal man tro synet som møter en: Solstoler i alle regnbuens farger, kunstgras og solbriller. Kokken, Freddy Hessvik, står bak den fristende menyen.

– Vi serverer chili con carne, italiensk porsjonspizza og kylling fajitas wraps. Responsen har vært over all forventning og vi gleder oss til fortsettelsen.

Mens sola senker seg over Moldejazz er forhåpentligvis alle gode og mette!

Espen Frisk Olsen serverer den marinerte kyllingen som kona Duang Duan har tilberedt. Foto: Martine Næss Sorthe
– Grillspyd og vårruller er favoritten, sier Irah Paulsen som opprinnelig er fra Filippinene. Hun storkoser seg når hun får kjøpe mat fra hjemlandet under Moldejazzen. Foto: Martine Næss Sorthe
– Det går mest av porsjonspizza og fajitas på taket, mens chili con carne er favoritten nede på Kafé Kurt, sier restaurantsjefen, ikledd et ekte Hawaii-antrekk. Foto: Martine Næss Sorthe