– Jeg vet jo at det var noen som hadde ymtet litt frampå til kulturministerens folk – om at det hadde passet veldig bra med en liten budsjettlekkasje under åpningen av Jazzfestivalen, sier Overå. Men den kom aldri. På direkte spørsmål fra Romsdals Budstikke om det vil bli opprettet en landslinje for jazz ved Molde videregående svarte kulturminister Linda Hofstad Helleland nemlig slik på åpningsdagen:

– Jeg har ingen planer om å komme med svar på det nå.

– Hvordan tolker du svaret til kulturministeren, Overå?

– Jeg mener hele intervjuet med kulturministeren bar preg av at hun er støttende til alt som gjelder Molde og jazz. Jeg tolker henne som positiv i sine kommentarer, og umiddelbart tenkte jeg at dette er en støttespiller til vår søknad, sier Overå.

Han har forståelse for at kulturministeren ikke kan være klarere.

Støtte fra jazzmiljøene

Overå poengterer at både Utdannings- og Kulturdepartementet er godt orientert om saka på bakgrunn av søknaden som er sendt.

– Det er en sterk søknad. I landet vårt kryr det jo av landslinjer i idrett, mens kulturen kun har én – folkemusikklinja på Vinstra. Vi har også støtte fra et samlet jazzmiljø gjennom vår søknad. Fra Norsk jazzforum, Midtnorsk jazzsenter og jazzlinja på NTNU. Alle går for dette – og vi er de første som søker, sier Overå.

– Så god tro på oppstart av jazzlinja skoleåret 2018-19?

– Ja, absolutt.

– Enorm søkning

Molde videregående har hatt utdanningsprogram i musikk, dans og drama siden 1994. Søkningen til linja har gått opp og ned gjennom åra.

– Gjennomgående har det vært god søkning, men søkningen til kommende høst er enorm. Og med en jazzlinje – med ni plasser reservert for jazzmusikere – vil jo kampen om å komme inn bli enda tøffere, sier Overå. Han beskriver modellen for landslinja slik:

– Vi øremerker et visst antall plasser – inntil ni plasser – i en klasse på 27 elever. De vil ha noen fag sammen med de øvrige elevene, men også ha egne opplegg for jazz.

– Og elever fra hele Norge konkurrerer om de ni plassene?

– Ja, og så vil jo framtida vise om faget blir så populært at vi må utvide tilbudet. Men alt står og faller på at vi faktisk får denne linja, sier Overå.