– Jeg blir helt svett bare av å tenke på det, sier Lars Aarseth.

– Jeg gleder meg. Det blir spesielt å stå foran det folkehavet, sier Tuva Sivertsen.

– Tenk på de instagrambildene da! sier Oliver Fremo Amundsen.

Var med å bestemme

Sivertsen og Amundsen er leder og nestleder i Molde ungdomsråd. Ungdomsrådet har vært med og bestemt hvilke artister som skulle spille på Romsdalsmuseet onsdagen i jazzuka. De var innom flere artister før det endelige forslaget ble bestemt.

– 50 Cent var det en som foreslo. Comet Kid, Bendik, Cezinando, Razika. Men til slutt kom vi fram til Aurora og Sondre Justad. De er to unike og populære artister som mange ønsker å se, sier Sivertsen.

– Det var viktig for oss at artistene var norske. Vi har lyst til at dyktige norske artister skal få vist seg fram. Det er Moldejazz flinke til, sier Amundsen. Festivalsjef, Hans-Olav Solli, forteller om gode tilbakemeldinger på valg av artister.

– Folk er fornøyde med artistene på Romsdalsmuseet. Det får vi muntlige tilbakemeldinger på, og vi ser det på billettsalget, sier han.

– Trodde det var tull

Solli forteller at det ikke var noen tvil om hvem konferansierene skulle være.

– Et av de viktigste punktene for en konferansier, er at han eller hun har kjennskap og relevans til artistene som skal introduseres. Tuva og Oliver var med å bestemme artistene, da skulle det bare mangle at de ikke fikk introdusere og treffe dem, sier han. Det var ikke like åpenlyst for ungdommene sjøl.

– Jeg var bortreist og hadde ikke dekning da Hans-Olav ringte. Men da vi endelig fikk kontakt, trodde jeg at det var tull, sier Sivertsen.

– Jeg trodde Ungdomsrådet skulle få kjeft for et eller annet. Men da han snakket om et spesielt oppdrag, tenkte jeg han mente en stand borterst på bussholdeplassen eller konferansierer for et eller annet kjedelig businessmøte, sier Amundsen, som sjøl er scenevant. Han spiller nemlig trommer i superpopulære Revolt V.

– Det er den første virkelig store scena jeg står på. Hvem vet? Kanskje spiller vi der til neste år? Amundsen ser varmt bort på Solli.

Bluesen er tilbake

Sivertsen og Amundsen skal i ilden førstkommende onsdag. Men torsdagen er det igjen duket for en heftig blueskveld på Romsdalsmuseet. Da har Solli hentet inn hjelp fra en blueselsker. Lars Aarseth er leder i Fan it bluesclub, og har vært på utallige blueskonserter gjennom Moldejazz’ historie. Fra Muddy Waters til B.B. king. Han har etterlyst bluesens comeback til Moldejazz.

– Det var på sin plass at det var Lars som fikk introdusere Taj Mahal, sier Solli.

– Det er litt annerledes å stå foran folkehavet på museet enn å introdusere blues på Kleive foran 100 stykker. Men det er bare å hoppe i det. Snubler jeg, har jeg Hans-Olav ved min side. Det er en gyllen mulighet til å få hilse på en av mine gamle helter, sier han. Aarseth har funnet fram to LP-er og en cd han skal ta med for signering.

– Det blir veldig spennende. Jeg tror nok jeg blir litt starstruck, sier han.