Han har nettopp avsluttet finalen i 5-gang under NM for islandshest i Tresfjord, der han tok en klar 1. plass. Han fikk også med seg en premie til, hans åtte år gamle hingst Noi fra Jakobsgården ble kåret til beste norskfødte islandshest. Med sine 42 år er Stian Pedersen en veteran i islandshestmiljøet, nå lover han full satsing framover. Det neste målet er VM i Nederland i august. Stian har fem VM-titler fra før, i tillegg til like mange gull i nordisk og en rekke NM-gull. Det første tok han i 1984.

Nedtur for Ingrid

Men det gikk ikke like bra for alle i Tresfjord. Ingrid Marie Larsen har gjort det skarpt i klassen for ungryttere og var på stø kurs mot VM da drømmen ble knust i Tresfjord i helga. Resultatene fra NM teller nemlig mye for uttaking til VM.

Under en av konkurransene mistet hesten til Ingrid Marie en sko. Dermed var hun sjanseløs på topplassering i den harde konkurransen. Ingrid kom langt ned på lista. Stian Pedersen blir derfor den eneste fra Vestnes Islandshestforening som representerer Norge i VM.

Arrangørklubben fikk én norgesmester til. Stine Sønderland Viken fra Brattvåg ble norgesmester i tølt junior.

Lovord

Rundt 140 deltakere fra hele landet stilte opp i Tresfjord denne helga. Både selve anlegget og opplegget får ros fra deltakerne. Dette er noe Vestnes Islandshestforening kan, de ha vært NM-vertskap seks ganger.

Nivået på rytterne som deltok er høgt, interessen for islandshest er økende. De store landene er Island og Tyskland, men Norge henger godt med.

– Det er folk her som kan gjøre det bra i VM. Island og Tyskland er gode, men de vinner ikke alt, sier Hilde Kari Skogly fra Hamar. Hun var dommer under NM, og roser arrangørene for godt opplegg.

Det samme gjør Nils André Olsen, leder i Norsk Islandshestforening med 2500 medlemmer.

– Dette har vært et godt arrangert NM. Tresfjord er et viktig område både for avl og sport, anlegget her er flott. Og så har de Stian Pedersen, en flott rytter og god lagspiller, sier Nils André Olsen til Romsdals Budstikke.