En kommune i Romsdal er dømt til å betale millionerstatning til en ung kvinne som ble mobbet på grunnskolen. Det framgår i dommen fra Romsdal tingrett, som kom tirsdag morgen. Da Romsdals Budstikke snakket med kommunens advokat Sverre Larhammer samme dag, hadde kommunen foreløpig ikke besluttet om de vil anke dommen.

– Vi må få tid til å vurdere grundig om vi vil akseptere dommen eller om den skal ankes. Det er element i bevisvurderingen og dermed rettsanvendelsen som kommunen er saklig uenig i, sa Larhammer.

Ordfører i kommunen sa at de har gått gjennom dommen, men at de ennå ikke kan si om ankespørsmålet skal vurderes politisk eller administrativt.

Appellerer til politikerne

Tirsdag kveld sendte foreldrene til den unge kvinna ut en e-post til hele kommunestyret i den aktuelle kommunen, hvor de la ved dommen i sin helhet.

– Spørsmålet om anke er for alvorlig til at det skal avgjøres av administrasjonen. Det er dere som politikere som sitter med arbeidsgiveransvar, og dette ansvaret kan ikke delegeres til administrasjonen. Vi forventer at et samlet kommunestyre skal avgjøre spørsmål om anke, skriver foreldrene i e-posten, og peker på kommuneloven § 1:

– Et unikt stort ansvar

Foreldrene mener at man ikke trenger å være jurist for å ta stilling til denne dommen.

– Men man skal ha en høg etisk standard. På denne måten har dere politikere et unikt stort ansvar her, skriver de.

Videre i e-posten framgår det at det ikke har vært lett å stille kommunen ansvarlig, og at familien nå ønsker å gå videre med sine liv. En anke vil ifølge foreldrene være et nytt traume for dattera.