På den fine kunstgrasbanen på Vestnes er det et yrende liv. For de minste er det første møte med fotball på bane, de eldste driver skuddtrening med stor intensitet. Forbildene er klare: Her er det spillere både Ibrahimovic, Diouf og andre kjendiser på skjorteryggen. Fotball skaper store drømmer for mange, både store og små

Vestnes Varfjell står som arrangør for fotballskolen, dette er sjette året på rad. Alexander Connor er leder for arrangementet, godt hjulpet av en stab på tolv voksne.

Allsidig

– Vi startet mandag og holder på i tre dager. Det er lagt opp til allsidige aktiviteter. Vi har spill en mot en, øving på koordinasjon, keepertrening, skuddtrening og fotballkamper, forteller Alexander Connor til Romsdals Budstikke.

Vi besøkte fotballskolen mandag. Da var det lett regn, men det la ingen demper på idrettsgleden og entusiasmen. Det gikk også fint for seg ute på banen, men arrangørene hadde både isposer og teip på lager dersom noen skulle få bruk for det.

Tine står som sponsor for dette arrangementet, som samler 10.000-vis av barn på landsbasis. I vårt distrikt er det sju klubber som arrangerer denne type fotballskole tidlig i sommerferien.

Tilrettelagt

Vestnes Varfjell har tidligere fått pris som Årets fotballskole, alt virker godt tilrettelagt. I skoletida er ikke foreldrene til stede, de står for bringing, henting og betaling av skolepenger. Det koster 700 kroner å delta, da får barna både utstyr, frukt og melk. Og en boks med sjokomelk smaker ekstra godt etter fire intense timer på stadion.