De kunne nok ønsket seg dårligere vær i helga, vennegjengen som arrangerer Conquest EideLan 2017. Regn og sørvest hadde kanskje skubbet enda flere inn i Eidehallen. Men de sier seg svært godt fornøyd med rundt 75 deltakere fredag, og forteller at de venter ytterligere 10–20 dataglade personer i løpet av helga. Deltakerne er både tenåringer og folk i 20-åra, fra hele distriktet, med hovedvekt på Eide og Fræna.

Snakketøyet i orden

Jan Thomas Myrstad (23) fra Eide forteller at de arrangerte LAN-party også i fjor. Den gang i aulaen på Eide ungdomsskole. I år fikk de låne Eidehallen gratis fra kommunen. Ikke nok med det. Underholdningshuset har stilt med lyd og lys, NEAS leverer internett og Atea har lånt bort nettverksutstyr til en verdi av 200.000 kroner. Alt helt gratis.

– Hvordan har dere fått til dette, da?

– Flere av oss jobber i bransjen, og har kontakter. Og så er vi gode til å prate, gliser Øystein Åsebø (24).

– Knakende heldig

Jan Thomas tror det at de er et rusfritt arrangement for ungdom spiller inn i givergleden fra lokale aktører.

– Alt vi får inn går tilbake til ungdommen i form av premier og ei artig helg. Vi har vært knakende heldig. Med unntak av et par timers trøbbel med det trådløse nettet torsdag, har det gått kjempebra. Foreldrene som er innom synes kanskje dette er litt rart. Men ungdommen koser seg!, sier Myrstad.

Vakter

LAN-partyet startet torsdag og avsluttes søndag. Frivillige vakter er til stede hele dagen, mens arrangørene går skift om natta.

– Folk spiller alt av interesse. Mange har skjermer og konsoller med seg. Dette er et fint alternativ til å sitte heime. Her spiller man i lag, sier Åsebø.

– Vi har pengepremier både i Counter-Strike Global Offensive, FIFA og Rocket League, sier Myrstad.

Følger med inntaket

Deler av Eidehallen fungerer som en atskilt sovesal. Gutta innrømmer at det blir lite soving gjennom helga.

– Lite søvn og mye energidrikker, det er ikke særlig sunt?

– Vi passer på at folk får i seg mat og drikke. I kiosken ble det servert pølse og vårruller torsdag, det slo an, sier Åsebø.

– Positivt

Kulturkonsulent Emelie Mathilde Langnes Holden er vakt når vi stikker innom fredag. Hun kan ikke få fullrost de ti initiativtakerne.

– Jeg er skikkelig imponert. Når det er dugnad i så stor skala som dette, er det ofte godt voksne som står bak. Jeg synes det er positivt at ungdommen bidrar til fellesskapet på denne måten, sier hun.

Frivillig tvang

Kjetil Solheim (23) fra Vikan i Fræna er blant deltakerne.

– Hvorfor er du med på dette?

– Det er tvang, det, hehe. Nei da. Jeg kjenner arrangørene. Grunnen til at jeg er med er at det er artig å spille med de andre. Jeg har aldri vært på et så stort LAN-party før.

– Og søvnstatusen er ...?

– Jeg la meg klokka fem i natt. Men da sov jeg seks-sju timer, sier han.