– Det er noe eget å sitte i ei varm kirke og høre Mozart, sa konferansier Martin Bredin da han ønsket publikum og musikerne velkommen til årets sommerkonsert. Ute var det 25 grader, inne var det også godt og varmt.

En musikalsk reise

Det ble en musikalsk reise av de sjeldne. TrondheimSolistene stilte med 16 musikere, de slo an tonen med Divertimento i F-dur av Mozart. Deretter kom solister av beste merke på rekke og rad, både norske og utenlandske. Kontratenoren Hagen Matzeit fra Berlin deltok også i fjor, arrangørene og publikum var så imponert at han bare måtte komme tilbake. Dermed satte han seg i bilen og kjørte fra Berlin til Vestnes, Suksessen gjentok seg i år.

Mezzosopranen Oana Andra framførte sanger av  Händel og Vivaldi med stor kraft og innlevelse, mens pianisten Alexandru Petrovici sto for det mest romantiske med "Elvira Madigan" av Mozart.

Nina Gravrok er solist ved Den norske opera. Hun deltok på Sommerkonsertene for første gang og sang duett sammen med Hallvar Djupvik til stor applaus. Tomrefjord har flere gode sangere, sopranen Julia Fjærli imponerte med romantisk italiensk musikk.

Marius Neset kom til Vestnes med rykende fersk musikk, skrevet spesielt for søsteren Ingrid. Hun er fløytesolist i Stavanger filharmoniske, og tolket verket til broren med imponerende teknikk og innlevelse.

Festen fortsetter

Publikum ga musikerne og sangerne trampeklapp etter den to timer lange konserten. Det var ikke helt fullt i kirka, det burde det vært. Rundt 150 møtte fram.

Festen fortsetter lørdag kveld, da er det konsert på kulturhuset Idahall med et helt nytt repertoar og flere nye artister. Hit kommer blant andre bluesgitaristen Knut Reiersrud, som skal spille sammen med TrondheimSolistene og andre. Det er bare å glede seg, det er faktisk noen ledige billetter igjen, opplyser Per Einar Tomren i Musikkens Venner Tomrefjord.