Sigrun Sjømæling fra Skeidsdalen i Gjemnes har vært med i 4H siden hun var ni år. Nå er hun 17 – og debuterer som leirsjef for årets fylkesleir. 200 4H-ere fra hele fylket er samlet i teltleiren på Gjermundnes videregående i Vestnes.

Ikke alene

– Det er sjølsagt et stort ansvar å ha. Da jeg ble spurt, som nyvalgt medlem i fylkesstyret, visste jeg nok ikke helt hva jeg sa ja til. Samtidig visste jeg at der er en leirkomité som består av erfarne 4H-ere. Så jeg gjør absolutt ikke denne jobben alene, sier Sjømæling.

Aktive dager

– Vi kom torsdag. Da startet vi med å sette opp leir. Telt og kiosk. Så hadde vi offisiell åpning. Fredag har alle deltakerne vært ute på aktiviteter. De har fått velge sjøl, og noen er på hesteridning, andre på klatring, frisbeegolf, volleyball eller fotball. Det viktigste er at alle finner en aktivitet de synes er kjekk, sier Sjømæling.

Alltid turnering

Volleyball er stort på 4H-leire, så etter andre aktiviteter blir det volleyballturnering i to dager.

– Både volleyballturnering og tautrekkingskonkurranse er faste innslag. I tillegg har vi temakveld – og skal kle oss ut som cowboy og indianer, forteller Sjømæling.

– Hva er viktig med slike fylkesleire?

– Det å få treffes.At barn og unge får møtes slik og være en del av et fellesskap. Jeg sjøl har fått mange venner gjennom 4H. I tillegg er det jo som en liten ferie. At man, sier Sjømæling, som ser på leirsjefjobben som en god erfaring å ta med videre.

– Du er en type som liker å engasjere deg?

– Ja, jeg er nok det. Jeg er med i speideren, og i Ungdomsrådet i Gjemnes kommune, sier hun.

– Og med en far som er ordfører er du kanskje også politisk engasjert?

– Ja, jeg får jo høre det da. Det er mye politikk heime, sier Sjømæling som nettopp har avsluttet første året på studiespesialiserende på Molde videregående.

– Nå er det ferie. Det er deilig, sier hun.

– Heldig med leirværet...

– Ja, vi har vært kjempeheldig. Det er helt perfekt.