MOLDE: For første gang lanserer Teatret Vårt og Kafé Kurt et nytt kreativt, fargerikt og livlig konsept på Plassens takterrasse under jazzfestivalen.

Satser på tropiske vibber

Freya Busby (33) fra London er konseptutvikler på Teatret Vårt og er den som har stått for det kreative i prosessen. Hun sier hun vil bringe sol og sommerfølelse til Plassen under Moldejazzen. Derfor bestemte de seg for å skape litt liv på takterrassen. Temaet er tropisk, noe som går igjen i fargevalget, maten og møblene.

– Tror du det blir like bra stemning uansett vær?

– Ja, helt klart. Da er det bare å dra fram de gule gummistøvlene og paraplyen. Vi satser likevel på fint vær og solbriller, for da er jo Molde den fineste plassen på jord! Uansett vær har man mulighet til å kjøpe blomstersmykke inspirert fra Hawaii, sier Busby.

Moldejazz står for musikken

Partyfaktor skal det bli. Sponsoransvarlig på Moldejazz, Ellisif R. Vestad, sier de skal lage spilleliste som skal spilles nede i Kafé Kurt og oppe på taket.

– Alle har vært enig om at det har vært litt sterilt her under Moldejazzen tidligere. Derfor ville vi på mange måter gjøre mer ut av Plassen. Vi ønsker at det ikke bare skal være festival ute i gatene, men også liv her inne, sier Vestad. Mens vi snakker om konseptet spilles ”Holiday” av Madonna i bakgrunnen.

– Dette er den perfekte sangen for konseptet vårt, sier Busby.

Tropisk mat og drikke

Det blir ikke bare fargerike møbler, kunstgress, strandstoler og parasoller. Man kan også vente seg et godt utvalg av tropisk mat og drikke. Freddy Hessvik (46) er restaurantsjef på Kafé Kurt og står bak menyen.

– Siden vi skal ha strandbar og strandstoler ved lave bord blir det enkel servering. Vi ønsker at menyen skal stå i stil til konseptet.

– På takterrasse kan man glede seg til deilige fajitas, heimelaga chili con carne og italiensk porsjonspizza. Nede på Kafé Kurt vil man kunne benytte seg av buffé og à la carte.

– Vi tar sikte på et anstendig prisnivå på alt vi tilbyr. Videre legger Hessvik til at det vil være full bevilgning i strandbaren og at Kafé Kurt på takterrassen nå har alle rettigheter slik som enhver annen bar i byen.

– Om det blir fint vær satser vi på å ha baren ute. Og det er verdt å nevne at vi tilbyr Piña colada, sier Hessvik. Han ser fram til at fjerde og femte etasje på Plassen blir tatt i bruk. Han sier taket har et enormt potensial som de nå forsøker å utnytte.

– Det eneste vi mangler nå er vel volleyballbane på taket, men det får bli til neste år det da, sier Hessvik spøkefullt.

Godt samarbeid

Vestad sier det hele startet med at Moldejazz ønsket å fornye seg sjøl. Dette har de blant annet gjort ved å bytte logo. Likevel følte de at de trengte mer for å ”freshe” opp festivalen.

– Alle kostnadene bak prosjektet står Teatret Vårt og Kafe Kurt bak. Freya har i aller høgeste grad stått bak konseptet på takterrassen og de kreative dekorasjonene som blir å se i gatene under Moldejazzen.

– Jeg synes det har blitt veldig bra, sier Vestad.