Molde: Flere større samferdselsprosjekt gjør at Molde nå ansetter en egen planlegger på området. – Stillinga skal i startfasen ha fokus på oppgaver som følge av vedtatt NTP og prosjekt som kommunen har fått tilskudd fra Møre og Romsdal fylkeskommune til, skriver rådmannen i sin innstilling til politikerne. Han fikk kommunestyrets tilslutning til å ansette.

Rådmannen skisserer følgende viktigste samferdselsprosjekter framover:

NTP-strekninger

Oppfølging av Nasjonal Transportplan (NTP) 2018–2029 – to prosjekt:

l E 39 Lønset–Hjelset (inne i første periode i forslaget til NTP 2018–2029.) Stort fokus på å få den ferdig til åpningen av det nye sjukehuset på Hjelset i

2022. Delvis finansiert med bompenger.

l E 39 Bypakke Molde og Strekninga Vik- Julbøen, Julbøen–Molde (inne i andre periode i forslaget til NTP 2018-2029).

«Det gylne triangel»

– Møre og Romsdal fylkeskommune har løyvd 1 million kroner i tilskudd i perioden 2017–2019 til analyse, kartlegging og kommunikasjon i trianglet sentrum, kjøpesentra og Molde Idrettspark. Egenfinansieringen til kommunen i prosjektet som inkluderer bruk av egne ressurser, er 1,7 millioner kroner. Det er viktig å få etablert gode løsninger som gjør at flere velger å gå, sykle eller nytte offentlig kommunikasjon innenfor trianglet. Samt gode løsninger for parkering.

Mer kollektiv

– Nytt sjukehus på Hjelset gir kommunen nye utfordringer og muligheter. Molde kommune har spilt inn til fylkeskommunen tanker om hvordan kollektivtilbudene mellom de tre største byene og dets omland kan utvikles. Det er behov for en enda tettere dialog med fylkeskommunen, skriver rådmannen.

Parkering i sentrum

– Utviklingen viser at det blir færre plasser for overflateparkering i sentrum samtidig som det er målsetting om å trekke flere personer til sentrum og utvikle de urbane kvalitetene i byen. Det er viktig å trekke andre enheter, næringsliv med mer med i denne diskusjonen, skriver rådmannen.

Den nye stillinga er beregnet å koste 900.000 kroner i året.