MOLDE: Rett ved det steinlagte sjakkbrettet, på Torget 2, ligger de nyåpnete lokalene til Molde Adventure Center. Utenfor lokalene står en stor sort konteiner prydet med et utsnitt av Moldepanoramaet og fem syklister som nyter utsikten. Langs husveggen står flere elsykler, klare til utleie.

Innehaver Didrick Ose forteller at butikken på ingen måte har vært en gullgruve til nå.

– Jeg tror vi er veldig prisgitt været, men håper det tar seg opp når flere får vite om oss, og været blir bedre, sier han.

– Kan bli elsykkelbyen

Osa har ambisjoner utover de ti elsyklene han i dag har til utleie, og håper at moldensere, så vel som turister, vil benytte seg av tilbudet.

– Du kan godt sammenlikne det litt med et tilbud som skitrekket i Tusten. Det er noe å gjøre en lørdag eller søndag, sier Ose.

Han mener Molde kommune, og ikke minst alle de frivillige har vært veldig flinke til å legge til rette i Moldemarka, og håper på enda flere sykkelløyper.

– Tenk å kunne sykle på en panoramasti fra Varden til Skihytta. Det er drømmen.

– Jeg tror Molde har potensial til å kunne bli kjent for å være el-sykkelbyen. Bare turen opp til Varden er spektakulær, sier Ose.

Flere tilbud

Inne på lokalene på Torget 2 finner vi de to studentene Màrk Medovarszky og Bernadette Herzog. Det er de som jobber i butikken hver dag fram til 15. august. Da stenger Molde Adventure Center for sesongen.

Herzog drar fram en skuff og finner fram et nøkkelknipe.

– Denne nøkkelen går til nesten alle dørene. Det er universalnøkkelen til Aker Stadion, sier hun.

I tillegg til å leie ut elsykler tilbyr de to gaidet tur til Romsdalsmuseet og Aker Stadion.

– Vi har hatt to turer til stadion, og en på museet til nå. Vi har et godt samarbeid med begge aktørene. MFK lar oss gå inn i alle rom fra garderoben til de fineste losjene, sier Herzog.

– De elleve vi hadde med oss på Romsdalsmuseet var kjempefornøyde, sjøl om det regnet hele dagen, sier Medovarszky og ler.

De to studentene sikter seg først og fremst inn på turister til de guidete turene, men sier alle er hjertelig velkomne. Til sammen kan Medovarszky og Herzog norsk, engelsk, tysk, polsk og italiensk.

– Når turistbåtene kommer stiller vi oss opp med skilt og deler ut brosjyrer hvor vi forteller om tilbudene vi har, sier Herzog.

Ofte kommer turistene innom butikken og spør om helt andre ting enn det brosjyrene forteller Molde Adventure Center driver med.

– I mangel på et turistkontor fungerer vi litt som ett, sier Medovarszky og forteller at de er bare glad for å hjelpe.

Likevel mener han det er rart at en by som i løpet av to måneder tar imot over 30 cruiseskip ikke har et turistkontor.

Tilbud til frivillige

I ukene fram mot Jazzfestivalen kan de som er frivillige under årets festival bli med de to studentene på el-sykkeltur opp til varden. Helt gratis.

– Vi håper førstehåndserfaringen de får med å være med oss på tur gjør at de vil anbefale flere å prøve elsykkel, sier Medovarszky.

Herzog og Medovarszky er de to første som jobber i nysatsingen til Didrick Ose, og ser på seg sjøl som en slags prototyp som er med å tester markedet.

Ose forteller at han tror det er et marked for denne typen lavterskel friluftslivstilbud i byen. Og mener kommunen må bidra til å skape enda mer aktivitet langs sjøfronten, ikke bare bygge den ut.

– Vi må ha folk i byen for å skape liv. Hvis vi greier oss økonomisk i år kan vi investere i mer utstyr og satse mer neste år. Kanskje vi kan starte opp kajakkutleie også, sier Ose.