– Men under gallamiddagen vil det nok «strøyme på» for alle.

Det sier Nesset Musikkfest «himself», Lars Petter Bjerkeset, søndag ettermiddag på tampen av fire dagers fest.

– Bare godord, og heldigvis er det mange som vet at det ikke bare er meg som har stått på. Og alle – særlig jeg – burde gått med «Under opplæring» på brystet, for vi erfarer noe nytt hele tida.

– Hvor svært er dette?

– Fordobling fra i fjor. Ni store og flere små konserter, slik som nå her på aldersheimen, sier Bjerkeset.

– Vi vil gjerne ha med de eldre og. Helt utrolig slik folk har møtt opp ellers. Et billettsalg som nærmer seg 3000, og det i ei bygd som ikke har flere enn 3000, sier en oppglødd arrangør. Pluss 2000 som så Garden på Alstadplassen torsdag. Nei… dette er litt uvirkelig!

– Mye klassisk?

– Jo, uvant for mange, men de møter opp og tar det til seg. Fascinerende! Også for meg å få vist dette til mine sambygdinger, for det er dette jeg er utdannet i.

– Spesielle høydepunkter?

– Å, det er så mange, men må bare trekke fram den lille seansen i på prestegardslåven forut for «Klassiske Perler», der Bjørn Ølander kåserte om samrøren mellom Bjørnstjerne Bjørnson og Ole Bull, og så munnet det ut i en nydelig konsert med Vilos Trio.

– Vil du klare å slappe av nå?

– Ja, men det blir et slags vakuum også. En dag, for så er det på jobb i Paris tirsdag, svarer Bjerkeset

Ikke fancy 5-stjerners

Lars Petter Bjerkeset har fått musikerskryt og.

– Ja, med felles frokost, prat, samrøre og ikke noe 5-stjerners fancy luksus her så kommer vi tett på hverandre. De litauiske musikerne forteller at de normalt kommer, spiller og drar fra festivaler. Her blir de hele helga. Det er noe vi gjerne yter for fellesskapet. Vil nevne det helt utrolig fine musikkcruiset vi hadde med MS Mardøla, det er slikt som gjør inntrykk på alle.

– Og den økonomiske biten?

– Tror vel vi lander der vi skal, omtrent i 0. Kanskje til og med et lite overskudd.

– Og da er saken klar for 2018?

– Da blir det ny Nesset Musikkfest, sier den slitne, men svært fornøyde Lars Petter Bjerkeset. Litt inni et skall. Men med klare tilbakemeldinger på at det han klekker ut, det er gull verd for Eidsvåg, Nesset og musikken i sin alminnelighet.

Nesten hele Red Hot med gjester, der i blant Frode Alnæs, skapte sus på Prestegarden fredag kveld. Foto: Sebastian Sletten Eide