FRÆNA: – Vi har padlet mange ganger før. Pappa er fra Mallorca, og der har vi holdt på med stand-up-padling også, sier Vera Gelabert Torp (8) fra Molde.

– Vingler litt

Hun og søsknene Irene (8) og Alva (10) har tatt på seg redningsvester, og er klare til å sette seg i hver sin kajakk. De har kommet til Elnesvågen aktivitetspark ved småbåthavna for å få med seg fiske- og kajakkarrangementet i regi av Barnas Turlag, Fræna Jeger- og Fiskerforening (FJFF) og Fræna padleklubb.

– Det er gøyere å være på vann enn på land! Selv om det vingler litt. Det er bare artig. Når man har øvd seg litt blir det lettere, sier Alva.

Badeliv

Søstertrioen suser ut på det våte element sammen med flere andre, blant dem instruktør Runar Hvalryg, som deltok fra Fræna padleklubb.

Etter hvert dukket sannelig sola opp også, og flere av de frammøtte fikk på seg badeklær og heiv seg uti vannet, som holdt et uvisst antall grader. Varmt var det nok ikke.

Fisk på grillen

På moloen stod ivrige ungdommer og prøvde fiskelykken. FJFF fileterte fisk fra Langvatnet og grillet på bålpanne.

Sindre Tverfjell (FJFF) forteller at den stekte fisken er svært populær.

– En av ungene sa det var bedre enn potetgull, sier han.

– Da har vi nådd målet vårt, gliser Ragnhild Aas, folkehelsekoordinator og engasjert i både Turistforeningen, padleklubben og FJFF.

Hun utdyper:

– Vi ønsker å ha fokus på at det går an å ha fisk på grillen i stedet for pølse. Vi griller fisk og lager «skattekister» med fisk, potet og grønnsaker i folie, sier Aas.

Utendørs treningssenter

Aktivitetsparken på småbåthavna er blitt mye brukt siden den kom på plass i fjor. Trenings- og balanseapparatene, dissene og volleyballbanene er stadig vekk i bruk, forteller Aas.

– Med en gang det blir sol kommer det folk. Skolene har gymtimer her, barnehagene besøker plassen, og det drives mer eller mindre organisert trening i aktivitetsparken. Det er flott at vi har et utendørs helsestudio, som er gratis og åpent hele året. Et lavterskeltilbud, sier Aas.

Liv og røre ved sjukeheimen

Rett ovenfor aktivitetsparken ligger Fræna sjukeheim. Derfra går det stier med mange hvilebenker.

– De eldre kan gå forbi her med rullatoren sin. De får se unger, folkeliv og leik. Det tror jeg de setter pris på, sier hun.

Sunt: Ingeborg Aas Mørkøre (13), Ragnhild Aas og Kåre Moen kutter grønnsaker til grillen. Foto: Rigmor Sjaastad hagen
Arrangører: Foran f.v.: Hans Bjarne Tennøy (FJFF), Sindre Tverfjell (FJFF), Rachel Løvik (FJFF), folkehelsekoordinator Ragnhild Aas, Runar Hvalryg (Fræna padleklubb). Bak f.v.: Kåre Moen (FJFF), frivillige Emilie Stavik (7), Ine Stavik (15) og Anna Valle (15)l Foto: Rigmor Sjaastad hagen
Treningsapparat: Johannes (11) tester apparatene i aktivitetparken. Foto: Rigmor Sjaastad hagen
Strandliv: Mange møtte opp på arrangementet. Foto: Rigmor Sjaastad hagen