Molde: – 5,6? Oi, det var ganske dramatisk.

Slik er Reitens første reaksjon på den ferske politiske fylkesmålingen som også vipper KrF ut av Stortinget. Så venter han et øyeblikk før han fortsetter:

– Når utslagene blir så store, så velger jeg å tro at det er feilmarginen som slår inn. Når man har spurt bare 600 så er det vår erfaring at det er en så liten gruppe respondenter at det kan gi slike utslag. Vi har også opplevd det samme før, med motsatt fortegn. Da hadde vi veldig gode målinger før et fylkesvalgvalg, men gjorde det likevel ikke så bra som målingene viste, sier Reiten.

Ulike målinger

KrFs førstekandidat i Møre og Romsdal har vanskelig for å tro at de ligger så lavt i dette fylket.

– Det var for eksempel en måling i Tidens Krav for en måneds tid siden, og der lå vi på 8,2 prosent, sier Reiten. På Respons forrige måling for Romsdals Budstikke, Sunnmørs-

posten og Adresseavisen landet KrF på 7,7. Ved forrige stortingsvalg ble resultatet 8.9.

Jobbe hardere

– Uansett er denne målingen en inspirasjon til å stå på enda hardere, sier Reiten.

– Hvis vi tar utgangspunkt i tallene – hvorfor tror du dere går tilbake?

– Vi ser jo at for eksempel Senterpartiet går kraftig fram. De har gått til valg på en kritisk holdning til kommune- og regionreformen. KrF har vært med på å danne flertall for den på Stortinget, sier Reiten.

– Har KrF vært for uklar i forhold til hvilket regjeringsalternativ man vil støtte?

– Jeg har i alle fall vært tydelig på at så lenge det er et ikke-sosialistisk flertall på Stortinget, så ønsker vi en ikke-sosialistisk regjering. Først av alt står ønsket om en Høyre/sentrumsregjering, sier Reiten.

– Hvordan skal du vinne tilbake velgere?

– Vi har nettopp landet en nasjonal transportplan der de fire samarbeidspartiene har levert så det holder i Møre og Romsdal. Nå blir det viktig å være framoverlent slik at Stortinget følger opp med bevilgninger. Samferdsel er og blir viktig for fylket vårt. Jeg vil også jobbe for å opprettholde dagens struktur og bemanning i Heimevernet slik at HV11 består og dessuten for nytt Opera/kulturhus og Kristiansund Campus – begge deler ting som er med og skaper bolyst i Nordfylket, sier Reiten.