På bordet til politikerne i Kristiansund tirsdag lå rådmannens innstilling. Der foreslo han heller å jobbe for et styrket Nordmøre enn å gå videre med prosessen om å endre regiontilhørighet.

Gjør regionvedtak

Bystyrepolitikerne startet møtet  klokka 10, og først utpå kvelden var det klart at rådmannens innstilling i saka om framtidig regiontilhørighet fikk flertall.

Avisa TIdens Krav (betalsak) skriver at kun tre stemte i mot rådmannens innstilling.

I saka om regiontilhøringhet uttalte ordfører Kjell Nergaard at å forlate fylket virket urealistisk etter at Stortinget vedtok at Møre og Romsdal fylke skal bestå. Det skriver Tidens krav.

– Jeg har gitt mitt syn på at det er krevende at vi ikke er et samlet Nordmøre. Å sprenge fylket var umulig etter Stortingets vedtak. Det er urealistisk at hele Nordmøre skal få gå nordover, sa Neergaard.

Roy Olav Holten, tidligere Frp, nå partiløs foreslo i følge Tidens Krav at det skal holdes en folkeavstemning om Trøndelag-spørsmålet. Forslaget fikk bare fem stemmer og falt.

Dette er rådmannens forslag til vedtak, som fikk flertall:

1 . Kristiansund vil arbeide for et styrket samarbeid på Nordmøre framfor å gå videre i prosessen om endret regiontilhørighet. Dette begrunnes i råd-mannens saksutredning 13. juni 2017, foreliggende rapporter, og som følge av Stortingets vedtak 8. juni 2017.

2. Kristiansund oppfordrer ORKidé – Nordmøre regionråd om at det startes en prosess med et samarbeid mellom Nordmøre og Trøndelag med sikte på å redusere ulempene med fylkesgrensene, og som på den måten åpner opp for innovasjonsnettverk i begge retninger.

3. Ved etablering av region Møre og Romsdal er det naturlig at plasseringen av eksisterende statlige og fylkeskommunale arbeidsplasser vurderes på nytt for å få en mer jevn fordeling.

Det samme gjelder nye statlige og fylkeskommunale arbeidsplasser som tilføres regionen.

4. Dersom det viser seg at region Møre og Romsdal blir for liten mellom en stor Vestlandsregion og en stor Trøndelagsregion, vil Kristiansund arbeide for en region Midt-Norge bestående av Trøndelag samt Møre og Romsdal.