MOLDE: – Det er selvfølgelig hyggelig. Vi har kjent til tallene og vet at vi har ligget høgt, og er derfor ikke overrasket. Men det er alltid godt å komme godt ut. Dette skyldes at vi har stramme studieløp med klare frister for masteroppgavene. Vi så en klar endring i gjennomføring da noen studieprogram som IKKE hadde klare frister fikk det, sier studiesjef Sissel Waagbø ved Høgskolen i Molde.

Tall fra Forskerforum viser at Høgskolen i Moldes masterstudenter mellom 2013 og 2016 i 65,2 prosent av tilfellene fullfører mastergraden på normert tid.

Til sammenlikning er tallet for Høgskolen i Volda 16,7 prosent, noe Volda-rektor Johann Roppen karakteriserer som «pinlig» i intervju med Forskerforum.

Til gjengjeld ligger Høgskolen i Volda høgt på bachelor-fullføring. Hele 65,3 prosent fullfører der bachelorutdanningen på normert tid, mot 49,1 i Molde. Dette er midt på treet sammenliknet med øvrige høgskoler og universitet.

– Profesjonsstudier som vernepleie og sjukepleie har høgere gjennomføring på normert tid. Disse ligger ganske høgt, mens fag som økonomi, jus og administrasjon ikke har like gode tall.

– Det er dårligere gjennomføring på fag som ikke ender med yrkestittel?

– Ja, det kan være fordi flere av studentene her har jobb ved siden av. Ikke alle er reelle heltidsstudenter. Det kan også være at disse fagene oftere blir tatt av studenter som ikke er helt sikre på hva de vil, sier Waagbø.