MOLDE: – Man kunne ikke lese det av regnskapet, men på selve bilaget var det en annen adresse under korrekturlakken, fortalte spesialetterforsker Øystein Bjørdal i retten.

Fakturaen gjaldt asfaltering hos privatboligen i Linerlevegen 7, men var forsøkt belastet Omsorgsbygg på en annen adresse. Det samme var tilfellet med en stor varmepumpe, som etterforskeren trodde var for stor for de små leilighetene Omsorgsbygg bygget om for kommunen: Hos leverandøren fikk han bekreftet at serienummeret stemte med den som var satt inn i parets egen bolig.

Fikk forelegg for juks

Flere lokale leverandører av tjenester og materiale til Omsorgsbygg ble kalt inn i vitneboksen mandag. Et vitne som driver catering har fått bot for å «feilfakturere» på oppfordring.

Én leverte betong til flere adresser, en annen utførte graving ved parets hytte i Malmefjorden. Fellesnevneren var at faktura gikk til firmaadressen.

– I starten sa daglig leder at dette var tilfeldige feil. Det er ikke vi enige i, slo Bjørdal fast.

Ifølge aktor har de tre «brukt selskapene som sin egen private bankkonto».

Tiltalen nevner blant annet at en ombygging av Kveldrovegen 11, som kvinna eide, ble belastet selskapet med minst 507.000 kr.