Omtrent 200 unge mellom 3 og 19 år viste fram hva de hadde jobbet med siden februar. Det store aldersspennet ga variasjon, helhet og ikke minst ren danseglede.

– Vi har hatt drømmer som utgangspunkt for å lage de ulike dansene, sier koreograf og danselærer Elisabeth Ludwig (28). Hun forteller at de tre hovedstilene i danseshowet er klassisk, moderne, og jazzdans. Elevene har selv deltatt med kreative innspill i dansene.

– Når begynte du selv å drømme om å danse på fulltid?

Ludwig sier hun alltid har hatt «ballerinadrømmen», og da hun var 19 år kom hun inn på Norges dansehøyskole. Det forandret alt.

– Jeg ønsker at de unge skal drømme stort, sier hun.

Å følge drømmen

Koregraf og pedagog Gøril Roesen (35) forteller at årets forestilling, som har fått tittelen "En dansedrøm", gir mulighet til å ikke være låst til en type sjanger.

– Vi har jobbet mye med improvisasjon. Det er opp til enhver å tolke de ulike dansene i forestillingen, sier hun.

– Tror du noen av de eldste har framtidsplan om å bli profesjonell danser?

– Det tror jeg helt sikkert. Jeg vet det er flere som har søkt seg inn på danselinje på videregående og høyskole, sier hun.

Roesen sier det er bra de følger drømmen sin.

– Det er fint når flere tar hobbyen videre til å bli et levebrød. Det er mulig hvis man vil det nok!

– Det er kjent at det er mye press og forventninger for ungdommen. Hvilken rolle har dans i å gjøre ungdommen drømmende?

– Jeg tror det er en fin arena å kunne få uttrykt seg på en måte de ikke ville gjort ellers.

Alice i eventyrland

Lilja Torheim, Mia Vaagen Holmé og Sofie Mordal Mikalsen, som alle fyller 10 år, deltok i forestillingen. De tok inspirasjon fra ”Alice i eventyrland”.

– Har dere samme rolle i dansen hele tiden, eller bytter dere på?

– I dag var jeg Alice og i morgen skal jeg være hattemaker, sier Mia. Noen andre roller er å være kanin, katt og en ond hjelper.

– Hva drømmer dere om?

– Jeg drømmer om å komme i dansekompaniet, sier Lilja. Mia vil det samme.

– Jeg vil bli sprangrytter, skyter Sofie inn.

Flere dansetilbud fra høsten av

Per i dag tilbyr Molde kulturskole jazz, showjazz, moderne og klassisk, i tillegg til barnedans og knøttedans fra tre til fem år.

– Til høsten har kulturskolen utvidet tilbudet med guttedans, capoeira, dans for voksne og musikal, sier koreograf Gøril Roesen.

Koreografene håper dette vil appellere til en bredere gruppe.

Elisabeth Ludwig. Foto: Martine Sorthe
Gøril Roesen. Foto: Martine Sorthe