Træff reiste til Orkdal med to seire på rad før lørdagens møte med Orkla, og kunne gå opp på andreplass i 3. divisjon om de tok tre poeng mot tabelljumboen.

Men etter en svak første omgang, hvor hjemmelaget ledet 2-0, greide ikke Træff å komme tilbake. Til slutt endte det med 0-3-tap for trønderne.

– Fortjent tap

– Det ble et fortjent tap. Det var en kamp av to ganske forskjellige omganger. Den første er langt under pari av oss, mens den andre omgangen er jevnspilt. Da er det to lag som er like gode. Men vi er ikke flinke nok i de avgjørende situasjonene. På stillingen 2-0 så bommer vi på åpent mål, og vi klarerer i hverandre slik at de får inn sin tredje scoring, sier Træff-trener Magnus Oltedal til Rbnett etter kampen.

– Hva skjer i den første omgangen?

– Det er den samme gamle visa. Orkla er hakket mer aggressive og spiller med større engasjement. Men tabellplasseringen lyver. De er mye bedre enn det sisteplassen tilsier. Men om vi spiller på vårt beste skal vi hamle opp med dem, mener Oltedal.

Manglet mange

En del av forklaringen til den svake prestasjonen ligger nok også i at Træff manglet åtte spillere til lørdagens kamp av forskjellige årsaker.

– Vi har egentlig 20 utespillere i A-stallen, men hadde tolv tilgjengelig i dag. Men jeg vil ikke skylde på det. Det vi presterer er ikke bra nok likevel. Selv om mange er ute, kan vi prestere mye bedre. Det er det vi må fokusere på, sier Oltedal.

Nærmer seg rivaloppgjør

Med seier ville laget vært på andreplass, seks poeng bak serieleder Stjørdals Blink – som for øvrig slo Molde 2 på Aker stadion tidligere lørdag. Men Oltedal insisterer på at målet fortsatt er å overleve i divisjonen.

– Vi skal bare ha nok poeng til å stå i 3. divisjon. Det hadde selvsagt vært kjekt om vi kom høyere på tabellen, men vi tenker bare på å plukke poeng, sier han.

Træff ligger nå på femteplass med 15 poeng – poenget og plassen foran Molde 2. Træff møter Verdal hjemme på Reknesbanen neste lørdag, før byderbyet mot Molde 2 spilles den påfølgende onsdagen i det som blir siste kamp før sommerferien.

Træffs lagoppstilling: Sivert Viken Beinset – Henrik Hjelle (Preben Hestad fra 61.), Stian Hagbø Olsen, Lars Ramberg Hauso – Alexander Jonassen, Stian Berg Rødal (Simen Varhaugvik fra 46.), Eskil Kippersund Rønningen, Alexander Johansen (Emil Ovesen Sjøvik fra 85.), Rolf-André Bratli (Jørg Dahle Haugland fra 85.) – Ola Eloranta, Arne-Amar Kotlica.