(Sunnmørsposten): 8.-16. juli går den 19. utgaven av Norsk Fjellfestival i Romsdal av stabelen. For andre år på rad skal festivalen ha en såkalt festivaleventyrer, og i år gikk den jobben til Mari Hafsås fra Ålesund.

Fjellfamilie

– Jeg skal delta under hele festivalen, og jobben min går ut på å vise den fram på sosiale medier og fortelle hvor kjekt det er, sier Hafsås, som var med som vanlig deltaker for første gang i fjor.

– Jeg søkte på jobben da den ble utlyst, og så likte de vel søknaden min. Jeg kommer fra en fjellvant familie, er glad i å bruke sosiale medier og kanskje var det også fordi jeg har studert musikkteater og er vant til å omgås folk, sier Hafsås.

Roser DNT

– Hva tror du er grunnen til dagens enorme interessen for å gå i fjellet?

– Jeg for min del er oppvokst i et distrikt hvor det å gå i fjellet er populært, og har vokst opp med den interessen. I tillegg har jo Den Norske Turistforening gjort en utrolig god jobb med merking av hytter og ruter. Nå kan du også laste ned kart på nettet.

– Folks fokus på trening er jo også sterkt, og fjellturer er jo en flott måte å trene på. Og så gjør det vel ikke opplevelsen dårligere at man kan dokumentere prestasjonen og dele gleden på sosiale medier, medgir Hafsås, som i hovedsak skal dele sine opplevelser på årets fjellfestival på Instagram og Facebook.

Årets Fjellgeit

Norsk Fjellfestival omtaler seg som det største og viktigste enkeltarrangementet i Norge for mennesker som setter pris på fjell og friluftsliv.

Årets Fjellgeit blir delt ut i samarbeid med DNT ved foreningens generalsekretær eller styreleder.

Den har tidligere gått til blant andre Vegard Ulvang, Børge Brende, Øystein Dahle, Cecilie Skog, Dronning Sonja, Arne Næss, Olav Thon, Stein P. Aasheim, Fri Flyt, Cato Zahl Pedersen og Villmarksbarna.

Denne saken ble først publisert på Sunnmørsposten.