(Molde – Fortuna 0-0) Innsatsviljen hos begge lags spillere og intensiteten i kampen var stor, men det ble faktisk ikke skapt en eneste åpen målsjanse.

- Det var lite plass å boltre seg på, og vanskelig å komme til skikkelig avslutning, men det var også viktig for oss å ikke tømme midtbanen for spillere, sa MFKs toppscorer, Julie Belden Rasmussen, etter kampen.

Hun står med ti scoringer så langt i sesongen, og hun var på farta flere ganger også i denne toppkampen, men Fortuna-forsvarerne ga henne ikke mye plass.

Fem poeng foran

Etter åtte serierunder og snart halvspilt sesong er det dermed fortsatt fem poengs forsprang i MFKs favør.

- Jeg skulle vært veldig fornøyd om vi vant denne kampen, naturligvis, men jeg tar dette nesten som en seier. Fortuna trengte seieren mest, og vi er godt fornøyd med at vi holder nullen mot et så godt lag. Det var også vi som hadde flest avslutninger i kampen, selv om det ble få målsjanser, oppsummerte MFK-trener Jørund Svensli, som syntes at MFK-laget sto distansen bedre i denne kampen enn mot Trondheims-Ørn 2 sist.

Ikke fornøyd

Fortuna-trener Magne Elde skrev blant annet dette i sin forhåndsrapport på Fortunas nettside: «Underteikna har sett Molde heile 4 gangar i år, og er ikkje eit sekund i tvil om at vi har betre enkeltspelarar og er eit betre lag. Samstundes er det ikkje tvil om at i ein slik kamp, der so mykje står på spel, so kan det fort vere marginar og tilfeldighetar som avgjer.»

Etter kampen var Elde ikke spesielt fornøyd med kampen: - Jeg synes dette var en dårlig fotballkamp,  vi kom ikke opp på vanlig nivå. Hadde MFK vunnet, tror jeg avstanden ville blitt for stor - serien kunne ha vært avgjort. Men nå er det fortsatt åpent. Vi har hjemmekampen mot MFK til gode, og de har et tøffere høstprogram enn oss.

Mange bortekamper

MFK avslutter «vårsesongen» med bortekamp mot Byåsen 2 lørdag 24. juni. Serielederen har spilt seks av de åtte første kampene på hjemmebane, og får ventelig større utfordringer i andre halvdel av sesongen. Returmøtet mot Fortuna i Ålesund kommer i nest siste serierunde, og MFK skal blant andre spille borte mot Trondheims-Ørn 2 og Tynset i løpet av høsten.

- Men det trenger ikke å bety noe at vi har mange bortekamper igjen. Vi har lagt et godt grunnlag, og vi høstet gode erfaringer også i denne kampen mente MFK-trener Svensli.

Kampfakta:

Molde – Fortuna 0-0, 2. divisjon fotball, kvinner.

Aker stadion – 120 tilskuere.

Moldes lag: Helene Melsæther – Iselin Bjerkeli Krohn (Kaja Kristiansen fra 81.), Julie Roald Eide, Kristine Furø, Mia Merlid – Mari Wenaas, Fride Heggdal Stølen, Andrine Schøn Outzen - Emma Stølen Godø (Malene Husøy fra 81.), Julie Belden Rasmussen, Hanna Tveit Lyche.

Gult kort: Molde: Iselin Bjerkeli Krohn.  Fortuna: Vivian Ronahi Saadi, Malin Skulstad Sunde, Oda Sperre Tennfjord.

Dommer: Arnt Ivar Dale, Malmefjorden.

Julie Belden Rasmussen er Moldes toppscorer denne sesongen, men fikk sjelden mye rom å boltre seg på fredag. Foto: Per Tormod Nilsen
Hanna Tveit Lyche setter inn en susende takling. Foto: Per Tormod Nilsen
- Vi har lagt et godt grunnlag, og vi høstet gode erfaringer også i denne kampen mente MFK-trener Jørund Svensli. Foto: Per Tormod Nilsen