Ankesaka mellom Kristiansund kommune og Helse Midt-Norge er over. Fire fulle dager i Frostating lagmannsrett har ikke gitt særlig med overraskelser, men ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard (Ap) sier likevel at han reiser hjem med en god følelse.

– Ja, det gjør jeg. Jeg synes vi har fått fram saken på den måten vi ønsket å få fram saken. Jeg synes det har vært fire veldig gode dager i retten.

1,5 millioner kroner

På tampen av fjerde dag kom det også fram at de to advokatene Kristiansund kommune har leid inn fra Advokatfirmaet Hjort DA har hatt sine timer med forberedelser i forkant av rettssaka.

1.245.000 kroner skal de ha for jobben som er gjort. Det er rundt én million kroner mer enn hva regjeringsadvokat Erik Bratterud fremmet som krav for sin jobb.

Tapende part må dermed betale rundt 1,5 millioner kroner i saksomkostninger. I tillegg til det som påløp under behandlingen i tingretten.

– Ikke avgjørende

Kristiansundsordføreren regner ikke med at de blir sittende igjen med sluttregningen. Han mener de har gode sjanser for å vinne fram med sin sak. Uansett har dette vært verdt pengene, sier han til Rbnett.