Siste dag i Frostating lagmannsrett bød på få overraskelser. Partene holdt sine prosedyrer, og regjeringsadvokat Erik Bratterud tror siste kapittel er skrevet når dommen kommer i midten av august.

Setter punktum

– Jeg kan ikke se hvilke juridiske sider ved denne saken som gjør at ankeutvalget i Høyesterett vil slippe denne gjennom, sier han til Rbnett imens rettssalen tømmes for folk.

– Vil Helse Midt-Norge forsøke seg med en anke dersom Kristiansund vinne fram?

– Nei, det har vi ikke vurdert. Da må vi i så fall være uenige i jussen som ligger til grunn for dommen.

Dommen ville normalt ha kommet i midten av juli, men på grunn av dommernes ferieavvikling ventes den nå først i midten av august.

Ikke noe nytt

Bratterud sa innledningsvis i sin prosedyre at det ikke var kommet fram noe nytt i løpet av de fire dagene saka har gått i lagmannsretten.

– Gjennom dokumentasjon og vitneforklaringer har retten fått innblikk i en helt ekstraordinær grundig utredning. En har snudd de aller fleste steinene, sa Bratterud.

Han minnet om at saka har vært til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, til behandling i tingretten og nå i lagmannsretten, og hele tiden har den vært dekt grundig i mediene.

– Det har ikke kommet fram ett eneste argument for at Storbakken ville vært bedre enn Opdøl. Det er mange som har vært uenige i avveiningene. Men det er ingen som har funnet noe nytt, og det er nesten utrolig med en så grundig gjennomgang og intens fokus, både underveis og i de to og et halvt årene som har gått siden den gang.

Høie velger fortsatt Hjelset

Han ba også lagmannsrettens dommere tenke over det han karakteriserte som «et grunnleggende moment»: Vil helseminister Bent Høie ombestemme seg dersom retten likevel skulle finne ut at det har vært feil i saksgangen som gjør at vedtaket hans erklæres ugyldig? Det har Høie forklart seg om for lagmannsretten; nei, han ville ikke ombestemt seg, sa Bratterud.