Danseklubben Noise i Molde har et helt hav av ressurser å ta av, tilsynelatende, og midt i det hele den ustoppelige Nikita Kistochka. I et lett tåkete scenemørke trer han fram, oppildner publikum og ikke minst sine egne dansere, som han sammen med flere andre dyktig instruktører har regissert fram til et halvårlig "crescendo" av et sceneshow.

Årets sommersceneshow ble detonert søndag midt på dagen, og nok et dansedrønn ble servert til moldefolks forlystelse seinere samme ettermiddag. Ikke nok med det, for mandag inviteres skolene i Molde til gratis danseshow på formiddagen. Så ja; Noise er blitt en kreativitetens hjørnesteinsbedrift i Molde, og de vet å levere.

Hip-hop'ere ruler scena!

Supernatural er temaet for årets sommershow, og barn og unge er nærmest overnaturlig gode på det de øser over et ivrig publikum, som riktignok også ble grundig instruert av godeste Nikita.

Med stilfulle koreografigrep fra en annen verden, med tåkelegging og bakom-lyssetting er Supernatural en svært spektakulær greie der helheten kommer mye tydeligere fram enn de enkeltes prestasjoner. Men de også kan jammen også merkes i hurtige glimt. Her er spenst, rytmikk, gratie, musikalitet og innlevelse som trekker både danserne og oss publikum inn i nye og ukjente verdener. Full av dukker, helter, skyggevesener, Minions, Smurfer, aliens-jegere (Men in Black), feer og litt halvnifse klovner. Woooow!, for å bruke et Nikita-uttrykk.

Pausemylder

Med bortimot full sal første runde får også "kakemonstrene" omsetning på varene sine, og danserne en fortjent pust i bakken. For etter pause er det på'n igjen med vakre, opphøyde gudinner, hekser (skjelve!), flere catwomen smygende listig omkring, et snarlig museumsbesøk, fryktelige demoner i dansekrig mot de lyse englene, og jammen fikk vi ikke snev av operafantomene og grusomme ulver som spratt rundt og flekket tenner.

Break-a-dance

Man sier "break-a-leg" til artister som skal ut på scena for å prestere, og hva Nikita og gjengen hadde hauset opp spøkelsene-breakdanserne med på forhånd søndag  vet vi ikke. Men for en spenst og styrke! Og for oss som satt vekselvis tilbakelent og dels ytterst på stolsetene for å få med oss nyansene...og vi spratt litt opp av lydnivået også...så var dette et "elektrisk" show!

Fortjente blomster og godord.

Som seg hør og bør ble "bråkmakerne" hyllet både av egne ledere og publikum, og noe av det som kan imponere utenforstående mest - sikkert også innenforstående - er timingen, lydregien, lydmiksen og den audiovisuelle spenningen som ligger bak og lager en flott ramme for de dyktige danserne. Ingen dødpunkter! Og det til og med i et show fullt av spøkelser, hekser, ulver og det som verre er.

Joda, Nikita. Vi publikum skal lære oss å bråke litt vi også, selv på søndager. Woooooow!