Det ble en skikkelig thriller da Træff gjestet Kolstad på bortebane i 3. divisjon lørdag. Lagene hadde scoret ett mål hver før pause, og det så lenge ut til at det skulle ende med 1-1 og poengdeling mellom lagene.

Men seks minutter på overtid fikk Træff kontringen de trengte for å sikre seieren. Træff-trener Magnus Oltedal er usikker på hvem det er som til slutt fikk ballen over streken i kaoset, men var i alle fall en svært glad mann etter at Træff sikret sin andre borteseier for året.

– Det er alltid godt å vinne, men det blir jo litt ekstra deilig når man har reist og blitt skuffet på to lange bussturer, og nå for en forløsende borteseier. Vi er på rett vei, sier Oltedal til Rbnett.

Dommeren la til sju tilleggsminutter i den andre omgangen, som Træff utnyttet seg perfekt av. Det var faktisk Kolstad som hadde en dødball, men Træff fikk ballen i returrommet og kontret med flere mann.

– Det er spesielt kjekt at målet kommer etter hardt kollektivt arbeid. Spillerne blir minnet på hva som skjer om man legger ned arbeid sammen. Da går det sånn som i dag. Vi har fått erfart tidligere i år hva som skjer om man ikke gjør det. Det er en læringssak. Jeg håper vi kan bruke dette resultatet til å komme inn på rett spor, sier Oltedal.

Strammet opp bakover

Træff hadde tapt to bortekamper på rad, og greide bare 2-2 hjemme mot Sverresborg sist runde. Lørdagens seier sendte laget på sjuendeplass på tabellen.

– Dette er solid etter to bortekamper hvor vi har prestert dårlig spillemessig. Vi spilte brukbart mot Sverresborg, men vi var rufsete bakover og fikk svi for det. Nå har vi strammet opp bak, og det var helt avgjørende for at vi fikk poeng i dag. Kolstad er ikke noe dårlig lag, sier Oltedal.

Han forteller at kampen åpnet jevn, men at Træff gikk inn i en god periode etter at Kolstad tok ledelsen kvarteret før pause. Mot slutten var det Kolstad som tok mer over med mange dødballer. Men Træff sto imot og orket den siste avgjørende kontringen.

Skade og suspensjon

Et skår i gleden var imidlertid at midtstopper Bjørnar Eltervåg måtte forlate banen med skade allerede etter ti minutter. Han skadet kneet, Oltedal frykter noe har røket.

– Jeg regner med det blir tidlig sommerferie på Bjørnar. Skaden hans gjorde at vi måtte legge om litt, sier Træff-treneren.

Eskil Rønningen fikk sesongens tredje gule kort, og må stå over hjemmekampen mot Tillerbyen neste helg.

Træffs lagoppstilling (3-5-2): Sivert Viken Beinset – Bjørnar Eltervåg (Alexander Jonassen fra 12.), Stian Hagbø Olsen, Lars Ramberg Hauso – Anders Hagset Stavnesli, Alexander Johansen (Henrik Hjelle fra 90.), Eskil Rønningen, Ronny Farstad Fredriksen (Ola Eloranta fra 65.), Rolf-André Bratli – Aleksander Cisic (Simen Varhaugvik fra 84.), Arne Amar Kotlica (Thomas Larhammer fra 89.).

Mål: 1-0 Mats Arntsen Bjerkan (31), 1-1 Eskil Rønningen (41), 1-2 Alexander Andal Jonassen (90).

PS: I denne artikkelens første versjon, skrev vi feilaktig at det var Eskil Rønningen som også scoret Træffs andre mål. Vi beklager feilen.