I fredagens 4. divisjonskamp holdt han nullen da Vestnes Varfjell slo Frei 3-0.

Unggutten fra Vestnes fikk sin A-lagsdebut for Varfjell i 4. divisjon allerede i fjor. Fredagens kamp var hans andre seniorkamp denne sesongen. Han fyller 16 år i november og spiller ellers på klubbens gode G16-lag.  I tillegg har han hospitert på Molde FKs G16-lag i den nasjonale serien.

- Bortsett fra langskuddet som smalt i stolpen synes jeg vi hadde god kontroll i dag, ingen store problemer for meg, heller, sa Fredrik etterpå.

To beinparader

Han avverget to store Frei-sjanser i første omgang med gode beinparader, og det var også hans største utfordringer i kampen. Ett Frei-skudd i stolpen midtveis i andre omgang sørget Karl Arne Stokkeland og de andre Varfjell-forsvarerne for å rydde godt unna foran Fredrik.

- Jeg trener både med Varfjell og MFK gjennom uka, og det går helt fint å kombinere. Til høsten skal jeg begynne i toppidrettsklassen ved Molde videregående skole, forteller keeper-Fredrik.

Brudeseth med ledermålet

Hjemmelaget ledet 1-0 etter en jevnspilt første omgang. Markus Brudeseth satte inn ledermålet i tomt bur etter at Sivert Nerheim og Tommy Kanishi hadde gjort forarbeidet. Amund Stavem klinket inn 2-0 med venstrebeinet halvveis i andre omgang, og Stavem var også involvert i den tredje scoringa fire minutter seinere. Han ble felt etter et godt raid i Frei-feltet, og Elling Olafsen satte det påfølgende straffesparket kontant i mål.

Første omgang var temposvak, men hjemmelagets rykk i andre omgang kom da presisjonen og besluttsomheten ble bedre. Og etter hvert ble det stor strekk i Frei-laget.

Scoringsrike kamper

Mange scoringer har vært regelen i møtene mellom Vestnes Varfjell og Frei. På de ni siste innbyrdes oppgjørene er det scoret 54 mål – altså et snitt på seks mål. Vestnes Varfjell står nå med fem seirer , Frei med to, og én kamp har endt uavgjort. Varfjell også med solid pluss i i målforskjellen med 37-17.

Vestnes Varfjell har hatt en solid resultatperiode nå. Med seier i tre av de fire siste kampene står laget med ti poeng mer enn på samme tidspunkt i fjor.

Kampfakta: Vestnes Varfjell – Frei 3-0 (1-0). 4. divisjon fotball, menn. Vestnes idrettspark – 50 tilskuere. Mål: 1-0 Markus Brudeseth (32), 2-0 Amund Stavem (68), 3-0 Elling Olafsen str (72). Gult kort: Varfjell: Amund Stavem. Frei: Roar Henden. Dommer: Ole Petter Lysgård, Kristiansen, Eide.

Karl Arne Stokkeland med god kontroll i Varfjell-forsvaret. Her med Freis Knut Olav Holten nærmest. Varfjells Amund Stavem til høyre. Foto: Jan Henrik Indbjør