1. Andre til fjerde juni arrangeres BMW-treff i Bud for niende gang. Du er ansatt på GS bildeler og speaker/treffgeneral for dette årlige gromstevnet. Hva skjer denne helga?

– I helga fylles Bud opp med BMW-er! Disse har rullet inn allerede fra torsdag. Treffet er for BMW-folk med alt fra standard biler til ombygde biler med helt eget preg, nye biler og veteranbiler. Det skal deles ut pokaler til biler i forskjellige klasser og modeller, det blir bilpleie, prat om bil, motortuning og salg. Vi skaper en artig ramme rundt opplegget, så det skal være en dag for alle. Dette er ikke bare for dem som er 25 og kjører BMW, men for hele familien. Lørdag blir det en fellestur på Atlanterhavsveien. Tidligere års treff har vært skikkelig suksess, og det har vokst med 100-150 biler i året. Folk kommer fra hele Norge, men vi har også hatt folk fra Sverige, Tyskland og Polen. De kjører gjerne en ekstra omvei hjem for å få med seg Trollstigen og annen flott natur.

2. Det blir også musikk på kveldstid?

– Vi kan ikke gjøre store endringer i programmet på dagtid fra år til år, men på kveldsprogrammet kan vi variere. Vi setter opp telt i sentrum, der det er plass til tusen personer. Marion Ravn, CC Cowboys og den lokale gruppa Moonshine spiller fredag, lørdag opptrer New Mordal Swingers og hovednavnet Loveshack, som er Norges største og beste eventband. Geir Ove Inderhaug har hjulpet oss med programmet, og jeg kan garantere skikkelig feststemning. Folk kommer til å smile i flere timer i strekk!

3. Hvor mange er påmeldt i år?

– På Facebook er det rundt 1200 som har sagt fra at de skal. Til sammen et par tusen har meldt interesse. Jeg regner med en god folkemasse i løpet av hovedtreffdagen lørdagen. Et av de største trekkplastrene er oppvisningshowet på kaia i totiden. Der har vi proffe sjåfører som skal sørge for motordur og blårøyk. Dit kommer det alltid mye folk, alt fra folk med barnevogn til personer med rullator.

4. Hvordan får lille buaværet plass til alle disse BMW-elskerne?

– Vi stuer biler inn der vi greier, og bruker skoleplassen, Atlantic Auto, GS... Kort sagt: der vi greier å fylle opp. Folket bor i naust, brygger, hytter, på campingplasser og hotell. Bygda er positiv, og jeg har inntrykk av at folk synes dette er en fin, årlig happening i Bud. Det har jo ballet på seg litt, kan man si. Men folk ser fram til en helg med litt action i Bud.

5. Hvorfor har BMW-treffet blitt så stort?

– Ofte er biltreff tilknyttet motorsportarenaer eller åpne flater i tettsteder. Nøkkelen vår er nok at vi ligger litt «utenfor alt». Se for deg 650 BMW-er på rad og rekke... Fire mil med BMW-er var vi i kortesjen i fjor. Med den flotte naturen. Vi skiller oss ut.

6. Dere skal ha en rekke kåringer av bilene, hvem er jury og hva vinner man?

– Vi har egne folk, i tillegg til at vi på forhånd har sendt ut forespørsel til kontakter rundt om i landet for å høre om noen føler seg egnet og ønsker å bidra. Vi vil ikke bruke de samme personene hvert år, men heller tenke allsidighet. Pokalene er fra 30 cm til halvmeteren høye. I tillegg er det bilpleieprodukt i premie. Vi kaster også ut «giveaways» til publikum. Myke ting, altså, så ingen skader seg.

7. Hvorfor arrangere dette?

– I oppstarten begynte med at vi snakket om å ha et BMW-treff. Vi sendte ut melding til kundene, og det kom hundre biler bare på et par dagers varsel. Det er tydelig at folk synes det er kjekt at et firma ikke bare stiller opp når folk trenger noe, men faktisk er med og deltar, prater om bil og viser ansikt. GS bildeler er største frittstående BMW- bildelerleverandør i Norge, med kunder fra hele landet, og vi synes treffet er en fin gest til kundene våre.

8. Hva er det med BMW, egentlig? Kan ikke se for meg stor oppslutning rundt Mazda-mønstring eller Toyota-treff...

– BMW er en bil med enormt mange muligheter til å bytte ut og gjøre om. Det er lett å sette sitt eget preg på bilen fordi fabrikker og ettermarkedet har produkt man kan gjøre bilen enda tøffere med. BMW-eieren er ofte i snittet mer opptatt av utseende på bilene, de polerer, pynter og steller bilen til arrangementet. Bilen er populær i markedet, spesielt her i Romsdal. Det er her vi finner flest BMW-er per innbygger på verdensbasis. GS-gründerne Trond Gule og Jonny Skrivarhaug har nok spilt en rolle her. De har holdt på i snart 25 år og gjort tilgangen enkel for folk i området.

9. Noen forbinder BMW med ungdommer som er litt for glade i å tråkke gassen i bånn...?

– BMW er biler med høy kjørekomfort og store motorer, og det vil alltid være noen verstinger. Vi har satt sikkerheten på kartet og samarbeider med politiet og vakter. Vi er raskt ute med å si fra hvis noen må roe seg ned. Noen har sine doninger, og vi kan ikke ta ansvar for hvordan alle kjører, men – bank i bordet – det har gått veldig bra til dags dato.

10. Når du ikke jobber på GS gjør du suksess med dElvis Morgan band, som framfører Elvis-låter. Elvis var kanskje ikke noen BMW-mann?

– Du regner med at han kjørte Cadillac? Faktisk hadde Elvis en BMW også. Det var en 507 fra 60-tallet. Han måtte skifte farge på den fra hvit til rød, fordi alle damene skrev på den med leppestiften sin. Hahaha.