Molde Fotballklubbs lovende damelag står foran en stor utfordring når toppserielaget Trondheims-Ørn er motstander i 2. runde i cupen tirsdag. Trener Jørund Svensli har ingen forventninger til resultatet på Aker stadion.

– Jeg er mest spent på hvordan vi responderer på fysikk og tempo. Jeg håper vi klarer å organisere oss godt nok til å stå imot, og springe nok til å gjøre det vanskelig for dem, sier Svensli til Romsdals Budstikke.

NM-kampen borte mot Lillestrøm i fjor sommer ble en dårlig opplevelse som endte med 0-16-tap.

– Det var en merkelig kamp og en forferdelig affære. Jeg både håper og tror at det blir positiv progresjon i år. Det er et mål i seg selv at vi skal håndtere ballen litt og etablere et eget spill. Så får resultatet bli som det blir. Å kjenne på dette nivået er god læring på veien, sier treneren.

Har vunnet fem av seks kamper

Han er klar på at Molde-laget er bedre rustet enn for ett år siden. Laget topper tabellen i 2. divisjon med fem av seks seirer og 22-4 i målforskjell.

– Vi har en sterkere og større tropp med høyere snittalder og mer rutine. Det er nesten ett år med mye god trening mellom disse to kampene. Nå er vi midt i vårsesongen. I fjor kom vi rett fra turnering uten å være samlet før Lillestrøm-kampen, illustrerer Svensli.

Han er likevel forberedt på at det kan bli noen tunge Molde-bein på Aker stadion utover kvelden.

– Vi er godt trent, men er vant til at vi kan gjøre sju flytende bytter i serien. I NM er det bare tillatt med tre bytter. Derfor må mange av jentene spille nitti minutter i et høyere tempo enn de er vant til, sier den rutinerte dametreneren.

Knalltøff motstand for MFK

Molde har spilt jevnt med Trondheims-Ørns andrelag i serien de siste sesongene. I fjor ble det uavgjort og ettmålstap. I årets sesongoppkjøring tapte Molde 1-4 i en treningskamp. Trener Thomas Dahle slår fast at favorittstempelet er stort.

– Vi er favoritter. Det må vi tåle å være og vise at vi takler det presset. Vi vet at Molde er en klubb som jobber hardt og satser på å komme seg opp og fram, men det er selvfølgelig en kamp vi må, bør og skal vinne. Vi kommer ikke til å slippe oss ned ett sekund før det eventuelt er avgjort, sier han til klubbens hjemmeside.

– Jeg håper vi får en god opplevelse og at vi klarer å spille god fotball mot et lag som er antatt svakere enn oss. Vi skal være profesjonelle og vi skal klare å spille vårt spill, sier Ørn-profilen Oda Fugelsnes.

Gjensyn med Molde-spiller

Cupoppgjøret blir også et gjensyn med Tanja Myrseth, som spilte 13 sesonger for MFK før hun meldte overgang til Trondheims-Ørn i fjor sommer. Hun har fått tre innhopp i toppserien så langt i år.

– Jeg håper og tror at Tanja spiller mot oss. Hun er ei fantastisk jente og vi håper at hun lykkes i toppserien. Det hadde vært artig å se henne og møte henne, sier Svensli.

PS: Kampstart på Aker stadion tirsdag er klokka 19. Abonnenter kan se kampen direkte her på Rbnett. Kommentator er Calle Indbjør.