På Tusenårsvarden tar Nina og Trond Gunnar Moe Sollund selfie, før de løper videre. De skryter stort av arrangementet.

– Det er helt utrolig fint at de kan lage et slikt arrangement for så mange folk. Og så er det jo like fint vær hvert år, dette er liksom standarden, sier Nina Moe Sollund, som deltar for tredje gang.

Mannen Trond Gunnar er med for andre gang, og har ambisjon om å forbedre seg litt.

Utrolig fin natur

Men paret bosatt i Molde er langt fra alene. Av rundt 1050 deltakere er litt over ti prosent tilreisende fra utenfor fylket. En av dem er den aktive løperen Jan Vidar Snefugl fra Foldal i Hedmark.

– Dette løpet er annerledes. Det er utrolig fin natur, og en opplevelse, sier Snefugl etter en time i løypa.

– Jeg deltok på Romsdalseggenløpet ifjor, og ville prøve dette i år, etter at jeg leste om det i bladet Kondis for en måned siden. Neste uke er det løp på Beitostølen, og helga etter 7Topp i Trondheim. Det er utrolig fint å reise rundt på ulike slike flotte arrangement, sier Snefugl.

Hyggelige tilbakemeldinger

Løpsgeneral Thomas Sandhaug er glad for at Molde7topper nå har blitt ett arrangement som har markert seg på landsbasis.

– En løper fra Oslo som jeg snakket med sa at Molde7topper var det eneste folk på flyet igår snakket om. Vi vil etablere oss om et av landets beste løp, spesielt på kvalitet og løypemerking, og da er det veldig kjekt å få slike tilbakemeldinger.

Og tilbakemeldingene haglet inn.

– Gratulerer med Norges fineste løp, kommer det fra en løper med Fossum på ryggen, mens vi prater med Sandhaug i målområdet.

Bra for folkehelsa

– Det har nesten ikke gått opp for meg enda, at vi har passert 1000 deltakere. Det er veldig stas at vi får dette til å bli en destinasjon. Men vi er opptatt av det ikke hjelper å ha 1000 deltakere hvis de ikke er fornøyde. Vi skal ikke bli så store at deltakerne ikke opplever det som et kvalitetsarrangement, sier Sandhaug.

Han synes det er like gledelig at 70 prosent av deltakerne er fra Molde kommune.

– Jeg tror vi fremmer folkehelsa med dette. Noen har StikkUt som mål, andre har Molde7topper som mål. Enten det er å forbedre seg fra i fjor, eller å fullføre. Vi synes det er kjekt å ha plass til alle, sier MOI-lederen og grunnleggeren av løpet.

Litt tyngre forhold

Vinner i herreklassen, Ola Hovdenak, er enig med Sandhaug i at mangfoldet er viktig.

– Det er utrolig kjekt at det ikke bare er de hundre sprekeste i området som er med, men at det er hele 1000 deltakere på ulike nivå. Og at så mange lokale er med, det er kjempeartig, sier Hovdenak.

Han brukte omlag 6 minutter lengre tid i år enn i fjor, men kunne løfte pokalen i år, etter å ha blitt klokket inn på 1:57:25.

– Siden løypa var en del våtere nå gikk det både saktere oppover og det var vanskeligere nedover. Samtidig var det tungt å ligge alene i tet mesteparten, mens vi i fjor var tre som byttet på å dra og presset hverandre. Men det er veldig stas å vinne, det er et artig løp, sier Skåla-løperen.

Suveren ny damerekord

I dameklassen ble det lørdag ny og suveren rekord. Karoline Holsen Kyte fra Førde Il var under ett minutt fra å komme under to timer på den 19 kilometer lange løypa. Hun vant på 2:00:56, 20 minutter før de nest beste damene.

En fantastisk prestasjon av den unge jenta med tanke på forholdene. Det ble tidlig klart for tidtakerne at mellomtidene underveis var sterke, og i mål var mange imponert.

– Jeg synes fjellene i Molde er så fine, at jeg måtte prøve, sier Kyte, som bestemte seg for å melde seg på for et par måneder siden. Det var en kjempefin løype, og utrolig bra merket. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med tida og med å vinne, sa hun begeistret etter målgang.