MOLDE: Det opplyser adm. direktør Kjell Hollen i Motus Technology AS i Molde.

– Vi har undertegnet en langsiktig rammeavtale med Statoil for service, vedlikehold og modifikasjoner av kraner på et utvalg av Statoil sine offshoreinstallasjoner på norsk kontinentalsokkel, sier Kjell Hollen.

– Vi må ansette folk igjen, og kommer spesielt til å styrke gruppa med servicepersonell, som skal reise rundt, sier Kjell Hollen.

I dag har bedriften 25 ansatte.

– Det har vært tre år med krise, og vi har i likhet med alle andre i bransjen bygd oss kraftig ned, sier Kjell Hollen. På det meste – da Motus tok over Huse Engineering – var det 48 ansatte.

Potensielt 16 år

Kjell Hollen opplyser at avtalen med Statoil har en varighet på fire år, pluss tre opsjonsperioder på nye fire år, som potensielt gir 16 års kontraktsperiode.

– Vi er stolt over tildelinga, og ser dette som en bekreftelse på at vårt fokus på sikkerhet, kosteffektive løsninger, kompetanse og vår lange erfaring innen kraner offshore, blir verdsatt av Statoil. Vår ambisjon er å være markedsleder innen service, vedlikehold og modifikasjoner av kraner offshore, sier Kjell Hollen.

Sikrer grunnbeskjeftigelse

– Denne kontrakten sikrer oss en grunnbeskjeftigelse som er veldig viktig. Vi er inne i ei tid hvor ny teknologi og nye løsninger drives fram for å holde kostnadene nede. I dette bildet er det veldig fint for oss å få jobbe mot Statoil, for å få fram nye løsninger. Vedlikeholdsarbeid er hoveddelen i kontrakten. I tillegg kommer modifikasjoner og oppgraderinger, sier Kjell Hollen.

– Hvor mange installasjoner dreier det seg om?

– Vi er ennå i en tidlig fase. Men det dreier seg om mange installasjoner for vår del. Det er det ikke tvil om, sier Kjell Hollen, som ennå ikke kan gå ut med noe eksakt antall.

Han kan heller ikke si noe om verdien av kontrakten målt i kroner.

– Det vil bli lagt planer fra år til år for aktivitet. Så langt har vi ennå ikke kommet i prosessen, sier Kjell Hollen.

Etablert like før nedturen

Motus Technology ble etablert like før oljenedturen kom.

– Det var godt vi ikke visste om nedturen da vi startet opp. Da vet jeg ikke om vi hadde tatt sjansen. Vi startet opp i august 2013, og var så vidt kommet i gang da det smalt våren 2014, og krisen satte inn. Men vi har greid oss ganske bra så langt. Krisen i bransjen er ennå ikke over. Det er tøffe tider fortsatt. Spesielt de som leverer utstyr får en forsinkelse i forhold til tjenesteleverandører, sier Kjell Hollen.

Overskudd

Motus Technology fikk i fjor et resultat før skatt på 4,0 millioner kr, mot 9,2 millioner kr i 2015. Omsetninga ble i fjor på 81,3 millioner kr, mot 108,3 millioner kr i 2015.

– Vi har lagt bak oss to år med fornuftige resultat Det er vi godt fornøyd med. Vi vet ennå ikke helt hvordan det blir i år. Det er litt avhengig av utviklinga fra nå og ut året. Det gjelder nå å stå i posisjon fram til markedet kommer opp igjen. Både i fjor og i år har vi brukt betydelige ressurser på produktutvikling, og fått fram nye produkt som vi skal introdusere i markedet og tjene penger på i 2018, 2019 og utover, sier Kjell Hollen.

I.P. Huse stor eier

Motus Technology eies 40 prosent av I.P. Huse AS og 60 prosent av ledende personer i selskapet.

Troll A: Troll A-plattformen i Nordsjøen er en av de mange plattformene Motus Technology skal utføre oppdrag på. Foto: Statoil